• Ναυτιλία

    Ατύχημα στο «Καλλιστώ»: Συνελήφθη ο πλοίαρχος του Maersk Launceston

    • NewsRoom


    Ο πλοίαρχος του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (container) «MAERSK LAUNCHESTON» σημαίας Πορτογαλίας, συνελήφθη για παράβαση των άρθρων 28, 277 παρ. (2) του Π.Κ. και των Κανόνων 6,7,10 (στ) και 13 του Διεθνούς Κώδικα Αποφυγής Συγκρούσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Ναυτιλίας

    Ο εισαγγελέας είχε διατάξει τη σύλληψη του πλοιάρχου του Maersk Launceston για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια, μετά το πρωτοφανές ναυτικό ατύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης με αποτέλεσμα να κοπεί στα δύο το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ».

    Σφοδρή σύγκρουση με το θηριώδες Maersk Launceston

    Το περιστατικό της σύγκρουσης σημειώθηκε στις 7:30 το πρωί.

    Εκείνη την ώρα το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» έπλεε από τον ναύσταθμο Σαλαμίνας, ενώ το Maersk Launceston είχε αναχωρήσει από τον Πειραιά στις 7:11 με προορισμό το λιμάνι του Τσανάκαλε στην Τουρκία.

    Το πλοίο έχει καταστραφεί πλήρως κατά το ήμισυ, αφού το τεράστιο containership σχεδόν πέρασε από πάνω του, και θεωρείται μεγάλη τύχη ότι δεν είχαμε θύματα από το πλήρωμα του πολεμικού πλοίου.

    Ένα σημείο κλειδί είναι το γεγονός ότι ο πλοηγός, που ανεβαίνει σε κάθε πλοίο που μπαίνει ή βγαίνει από το λιμάνι, είχε αποβιβαστεί από το containership, το οποίο είχε αρχίσει το ταξίδι προς τη ζώνη κυκλοφορίας των πλοίων, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς, ενώ το ναρκοθηρευτικό έβγαινε από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας και, όπως σημειώνουν στο mononews στελέχη του ΠΝ, εν γένει τα πολεμικά πλοία έχουν προτεραιότητα.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ