• Ναυτιλία

    Απλήρωτοι 6 μήνες 21 ναυτικοί της Πλοηγικής Υπηρεσίας

    Πλοηγική Υπηρεσία


    Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού γνωστοποίησε ότι ναυτικοί οι οποίοι έχουν προσληφθεί ως έκτακτο προσωπικό στην πλοηγική υπηρεσία, η οποία εποπτεύεται από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, και οι οποίοι στελεχώνουν υπηρεσίες σε Πλοηγικούς Σταθμούς όλης της χώρας, έχουν 8μηνη σύμβαση και σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου και στην ουσία δουλεύουν ως έκτακτο προσωπικό μόνο 8 μήνες τον χρόνο, παραμένουν απλήρωτοι!

    Οι τελευταίοι προσληφθέντες Ναυτικοί, σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΕΝΕΝ, εντάχθηκαν στην πλοηγική στις 22 Ιανουαρίου 2022 και μέχρι σήμερα παραμένουν απλήρωτοι κατά την στιγμή την οποία το κεφάλαιο της υπηρεσίας είναι απολύτως πλεονασματικό!!!

    Η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ, είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική:

    «Το πρόβλημα αφορά 21 Ναυτεργάτες οι οποίοι από τις 22 Ιανουαρίου έως σήμερα παραμένουν απλήρωτοι και βέβαια είναι κατανοητά απόλυτα τα βιοποριστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την πρωτοφανή στάση των αρμόδιων κρατικών αρχών – ΥΕΝ!

    Σε μια περίοδο που ο πληθωρισμός και η ακρίβεια εξανεμίζουν τα ελάχιστα εργατικά – λαϊκά εισοδήματα, το κράτος και προσωπικά ο έχων την πολιτική ευθύνη Υπουργός Ε.Ν Γ. Πλακιωτάκης έχει πολύ σοβαρότερες υποθέσεις να ασχοληθεί…. αφήνοντας απλήρωτους και στην απόλυτη φτώχεια – εξαθλίωση τους συμβασιούχους Ναυτεργάτες και η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ, καταλήγει:

    Η ΠΕΝΕΝ απαιτεί εδώ και τώρα την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών των συμβασιούχων Ναυτεργατών».

    Διαβάστε επίσης:

    «Το έξυπνο λιμάνι» το όραμα του Αθ. Λιάγκου για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης – Μεγάλες προσδοκίες από την τοποθέτηση του με διπλό ισχυρό ρόλο στον ΟΛΘ

    Διαδικτυακή Παγκόσμια Διάσκεψη Ακτοφυλακών στο Τόκιο με τη συμμετοχή του Λιμενικού Σώματος



    ΣΧΟΛΙΑ