ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Προειδοποιητική 24ωρη απεργία για τις 20 Δεκεμβρίου προκήρυξε η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΠΕΕΔΝΕ), ενώ για την ίδια ημέρα έχει καλέσει εκπαιδευτικούς, ναυτικούς και σπουδαστές σε συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πύλη του υπουργείου Ναυτιλίας.
Οι εκπαιδευτικοί των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού επισημαίνουν ότι υπάρχει διαχρονική πολιτική της υποχρηματοδότησης στη ναυτική εκπαίδευση, ενώ το Κεφάλαιο Ναυτικής Εκπαίδευσης δεν έχει κλείσει ισολογισμό από το 2003.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό με την πλειοψηφία τους να είναι χαμηλόμισθοι ωρομίσθιοι και όχι μόνιμοι, με αποτέλεσμα η εκπαιδευτική διαδικασία από την έναρξη της περιόδου 2022 – 2023, να μην ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες.
Διαβάστε επίσης:
Πλακιωτάκης: Προχωρά η αναβάθμιση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρηματιστήριο: ΕΛΠΕ, ΔΕΗ και Alpha φρέναραν την πτώση, πάτησε τα 6 ευρώ πάλι η Ideal Holdering – Στο 2,12% ο ΑΔΜΗΕ
- Σταυριάνα Ασπρογιαννίδου: Ποιο είναι το όραμα της Howden Marine για την παρουσία της στην Ελλάδα
- Ο Βασίλης Μαυρομμάτης νέος Διευθυντής Πωλήσεων Direct Sales στη CPI Α.Ε.
- Συνάντηση με εκπροσώπους της OpenAI είχε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος-Αύριο υπογράφεται Μνημόνιο Συνεργασίας
