• Ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου: Μία ακόμη εταιρεία του ομίλου Navios βαδίζει προς το χρηματιστήριο

    • Newsroom
    Αγγελική Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings


    Η Navios South American Logistics, θυγατρική του ομίλου Navios Maritime, συμφερόντων της πλοιοκτήτριας Αγγελικής Φράγκου. κατέθεσε φάκελο στις χρηματιστηριακές αρχές της Βραζιλίας για την εισαγωγή των μετοχών της στο χρηματιστήριο της χώρας.

    Η Navios South American Logistics ιδρύθηκε το 2007 και είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες logistics που δραστηριοποιούνται στην περιοχή Hidrovia της Νοτίου Αμερικής.

    Σύμφωνα με το ενημερωτικό της δελτίο, η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες στους πελάτες της μέσω των τριών λιμενικών εγκαταστάσεων αποθήκευσης και μεταφοράς που διαθέτει, μία για γεωργικές και δασικές εξαγωγές στην Ουρουγουάη, μία για εξαγωγές σχετικές με ορυκτά επίσης στην Ουρουγουάη και μία για πετρελαϊκά προϊόντα, στην Παραγουάη.

    Παρέχει μεταφορά ξηρού φορτίου (δημητριακά, σόγια, σιτάρι, ασβεστόλιθο κλπ), υγρού φορτίου (υδρογονάνθρακες όπως αργό πετρέλαιο, πετρέλαιο εσωτερικής καύσης, μαζούτ κ.α) και υγροποιημένου φορτίου (υγροποιημένο αέριο πετρελαίου ή LPG).

    “Η δομή και ο χρόνος κάθε προσφοράς υπόκειται στις συνθήκες αγοράς και άλλους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Βραζιλίας (CVM) και της αγοράς Β3 -στην οποία επιθυμεί η εταιρεία να εισαχθεί-, και δεν μπορεί να υπάρξει καμία διασφάλιση για το πότε θα πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε τέτοια προσφορά”, διευκρίνισε η κα Φράγκου και άλλα στελέχη της εταιρείας, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με επενδυτές.

    Η εταιρεία εμφάνισε καθαρά κέρδη 19 εκατ. δολάρια στο πρώτο εξάμηνο του έτους και έσοδα 104 εκατ. δολάρια.

    Περίπου το 1/3 των εσόδων της Navios Logistics στηρίζεται στον βραζιλιάνικο κολοσσό εξόρυξης, Vale, με τον οποίο η εταιρεία έχει μια 20ετή σύμβαση για λιμενικές υπηρεσίες που αποφέρουν κατ ‘εκτίμηση τουλάχιστον 35 εκατ. δολάρια στα ετήσια Ebitda.

    Στο μεταξύ, νωρίτερα αυτό το μήνα, η εταιρεία υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους με την Vetorial Mineracao, μία ακόμη εταιρεία εξόρυξης της Βραζιλίας, για μεταφορά 1,5 εκατομμυρίων τόνων σιδηρομεταλλεύματος μέσω του τερματικού σταθμού της Navios στο Nueva Palmira της Ουρουγουάης.

     



    ΣΧΟΛΙΑ