• Ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου: Οι νέες κινήσεις της Navios στη second hand αγορά ξηρού φορτίου

    Αγγελική Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings


    Στην πώληση τριών εκ των παλαιότερων φορτηγών πλοίων του στόλου τους προχώρησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, εταιρείες του ομίλου Navios, συμφερόντων της πλοιοκτήτριας Αγγελικής Φράγκου. 

    Στο εβδομαδιαίο τους report η Allied Shipbroking και η Seasure Shipbroking αναφέρουν ότι το panamax Navios Northern Star, χωρητικότητας 75,395 dwt και κατασκευής 2005 πουλήθηκε σε Κινέζους αγοραστές έναντι 7 εκατ. δολαρίων. Το πλοίο περιλαμβάνεται στο στόλο της Navios Maritime Holdings.

    Επίσης, σύμφωνα με την Allied Shipbroking η ίδια ναυτιλιακή, πούλησε το panamax Navios Amitie, χωρητικότητας 75,395 dwt και κατασκευής 2005, στην τιμή των 7,1 εκατ. δολαρίων.

    Το τρίτο πλοίου του ομίλου Navios που πουλήθηκε σύμφωνα με την ίδια ναυλομεσιτική, είναι το χωρητικότητας 75,397 dwt panamax Navios Hope, κατασκευής 2005, το οποίο περιλαμβάνεται στο στόλο της Navios Maritime Partners. Η τιμή της συναλλαγής ανήλθε στα 7 εκατ. δολάρια και οι αγοραστές ήταν Κινέζοι.

    Ο όμιλος της κας Φράγκου σημειώνει αρκετή κινητικότητα στις αγοραπωλησίες πλοίων, εκμεταλλευόμενος της ευκαιρίες που παρουσιάζει η ναυτιλιακή αγορά, στο πλαίσιο της ανανέωσης του στόλου του.

    Από τις αρχές του έτους έχει πραγματοποιήσει και άλλες ανάλογες κινήσεις.

    Τον περασμένο μήνα, η Navios Holdings πούλησε το panamax Navios Star, κατασκευής 2002 και χωρητικότητας 76,662 dwt, έναντι 6,7 εκατ. δολαρίων.

    Μάλιστα, εκτός από τις πωλήσεις προχώρησε και σε αγορές. Τον Μάρτιο η εταιρεία απέκτησε το capesize χωρητικότητας 181,249 dwt, Navios Corali, κατασκευής 2015, στην τιμή των 36,6 εκατ. δολαρίων, τα οποία πλήρωσε μετρητά. Η εξαγορά χρηματοδοτήθηκε μέσω συμφωνίας sale and leaseback.

    Ο στόλος της Navios Holdings ενισχύθηκε κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους και με δύο νεότευκτα panamax. Ειδικότερα, η εταιρεία παρέλαβε τον Μάρτιο 2020, το χωρητικότητας 81,789 dwt Navios Galaxy II και τον Μάιο παρέλαβε το χωρητικότητας 82,037 dwt Navios Magellan II, κατασκευής 2020.



    ΣΧΟΛΙΑ