• Ναυτιλία

    Αναφορά Βρούτση (ΝΔ) στη Βουλή για ανεπαρκή σύνδεση της Κύθνου με τον Πειραιά

    • NewsRoom
    Γιάννης Βρούτσης, βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

    Γιάννης Βρούτσης, βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων


    Ο Γιάννης Βρούτσης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κατέθεσε αναφορά στη Βουλή και επισημαίνει στον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύθνος με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της με τον Πειραιά.

    Αναλυτικότερα, ο Γιάννης Βρούτσης, ανέδειξε και υπενθύμισε την επιστολή του δημάρχου Κύθνου Σταμάτη Γαρδέρη, με την οποία εκφράζει την αγωνία των κατοίκων και των επιχειρηματιών του νησιού, από την ανεπαρκή ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κύθνου με το λιμάνι του Πειραιά.

    Ο Γιάννης Βρούτσης, τονίζει στην αναφορά του:

    «Ο δήμαρχος της Κύθνου, ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο, τη βελτίωση των δρομολογίων των συμβατικών πλοίων, τουλάχιστον για την τουριστική περίοδο, τη δρομολόγηση στην Κύθνο των δύο νέων πλοίων που εισήλθαν φέτος στις Δυτικές Κυκλάδες, καθώς και την άμεση ανακοίνωση των δρομολογίων του μοναδικού πλοίου που εξυπηρετεί το νησί για τη νέα θερινή περίοδο 2023. Αίτημα δίκαιο και εύλογο, καθώς η κατάσταση που δημιουργείται αναμφίβολα δεν βοηθά στην περαιτέρω ανάπτυξη του νησιού, ενώ παράλληλα αποδυναμώνει την τουριστική δυναμική που έχει δημιουργηθεί από τα προηγούμενα έτη».

    Διαβάστε επίσης:

    Η Παναγία Σκιαδενή θα εκτελεί τα δρομολόγια της επιδοτούμενης γραμμής Κάλυμνος – Σάμος



    ΣΧΟΛΙΑ