• Ναυτιλία

    Αγόρασε πλοίο η Castor Maritime του Πέτρου Γ. Παναγιωτίδη

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Το Magic P της Castor Maritime


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Castor Maritime του εφοπλιστή Πέτρου Γ. Παναγιωτίδη έκλεισε συμφωνία για την αγορά ενός δεξαμενόπλοιου, τύπου aframax LR2.

    Το δεξαμενόπλοιο έχει ναυπηγηθεί το 2006 σε Κορεάτικα ναυπηγεία και αναμένεται να παραληφθεί από την εταιρεία μέσα στον μήνα Δεκέμβριο. Η τιμή κτήσης ανέρχεται σε 18,15 εκατ.δολάρια. Το πλοίο είναι ήδη ναυλωμένο με 15.000 δολάρια και περιλαμβάνει συμφωνία κατανομής κερδών 50%. Η ναύλωση θα εξακολουθεί να ισχύει για τρεις μήνες ακόμη.

    Επίσης, το kamsarmax Magic Twilight που κατασκευάστηκε το 2010 εξασφάλισε σύμβαση χρονοναύλωσης στα 19.000 δολάρια την ημέρα. Η ναύλωση ξεκίνησε στις 29 Νοεμβρίου 2021 και έχει διάρκεια περίπου 45 ημέρες.

    Επιπλέον, το panamax Magic Moon που κατασκευάστηκε το 2005 ναυλώθηκε για 60 ημέρες με σύμβαση χρονοναύλωσης στα 17.500 δολάρια την ημέρα. Η ναύλωση ξεκίνησε στις 3 Δεκεμβρίου.

    Η τελευταία αγορά θα αυξήσει τον στόλο της Castor σε 28 πλοία, συμπεριλαμβανομένων ενός capesize, επτά kamsarmaxes, έντεκα panamaxes και εννέα δεξαμενόπλοια.

    Ο Πέτρος Παναγιωτίδης, γιος του Γαβριήλ (Βίλλυ) είναι ο ιδρυτής της Castor Maritime Inc. Εργάστηκε για 5 χρόνια στον κλάδο της ναυτιλίας, καθώς επίσης και στην Επενδυτική Τράπεζα. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Fordham με πτυχίο στις Διεθνείς Σπουδές και τα Μαθηματικά και απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση και Συστήματα με επίκεντρο στη Διαχείριση Κινδύνων από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

    Διαβάστε επίσης

    Castor Maritime: Κέρδη για την ναυτιλιακή εταιρεία του Πέτρου Παναγιωτίδη



    ΣΧΟΛΙΑ