• Ναυτιλία

    Αδ. Λαιμός: Στο σφυρί πλοίο της Diamlemos. Το μυστήριο με τον αγοραστή

    Μια ζωγραφιά με ένα χέρι να κρατά ένα σφυρί δημοπρασίας


    Στο σφυρί βγήκε την Τετάρτη ένα πλοίο panamax 17ετίας που προηγουμένως διαχειριζόταν η ναυτιλιακή εταιρεία Diamlemos (συμφερόντων του εφοπλιστή Αδαμάντιου Λαιμού), για το οποίο υποβλήθηκε μία και μόνο προσφορά.

    Πρόκειται για το πλοίο Angelic Grace (χωρητικότητας 74.800 dwt, κατασκευής 2001), το οποίο ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο πλοίο στον στόλο του Αδαμάντιου Λαιμού. Το πλοίο παρέμενε παροπλισμένο για μήνες, μετά την επίσχεσή του για χρέη της Diamlemos ύψους 3,26 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Royal Bank of Scotland, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στον ιαπωνικό όμιλο Orix.

    Το Angelic Grace φέρεται να πωλήθηκε στην αρχική τιμή προσφοράς του, που ήταν στα 5,5 εκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία που εκπροσώπησε τους αγοραστές ονομάζεται Nerites, ένα όνομα που παραπέμπει σε ελληνικά συμφέροντα, καθώς προέρχεται από την ελληνική μυθολογία.

    Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές της αγοράς στην Αθήνα που επικαλείται το TradeWinds, το πλοίο ενδέχεται να βγήκε σε πλειστηριασμό στο πλαίσιο μίας εσωτερικής μεταβίβασης μεταξύ μελών της οικογένειας Λαιμού. Πάντως, η Diamlemos δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα για ένα σχόλιο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Α. Φράγκου: Διευρύνεται ο στόλος της Navios Containers. To νέο πλοίο της ναυτιλιακής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στ. Τσαντάνης: Mία αγορά και δύο πωλήσεις πλοίων για τη Seanergy Maritime. Τα σχέδια της εταιρίας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Β. Βαλέντης: Αναχρηματοδότηση δανείου για την Pyxis Tankers



    ΣΧΟΛΙΑ