• Business

    Σφακιανάκης: Υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης από τον Σταύρο Τάκη

    • NewsRoom
    Σταύρος Τάκη

    Σταύρος Τάκη, τέως πρόεδρος ΔΣ του St. Catherine’s


    Την υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης (“Δημόσια Πρόταση”) προς όλους τους κατόχους κοινών ονομαστικών, άυλων, μετά ψήφου μετοχών εκδόσεως της “ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε.” ανακοίνωσε ο κ. Σταύρος Τάκη (ο “Προτείνων”).

    Σημειώνεται ότι κατά την 26.03.2019 και την Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης, ο Προτείνων και τα Συντονισμένα Πρόσωπα κατείχαν συνολικά 21.825.582 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 91,92% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, ενώ ούτε ο Προτείνων ούτε άλλο Συντονισμένο Πρόσωπο κατείχε, άμεσα ή έμμεσα, άλλες μετοχές ή δικαιώματα ψήφου της Εταιρείας.

    Η Δημόσια Πρόταση αφορά στην απόκτηση του συνόλου των μετοχών, τις οποίες δεν κατείχε, άμεσα ή έμμεσα, ο Προτείνων ή/και τα Συντονισμένα Πρόσωπα κατά την 26.03.2019, ήτοι 1.917.858 Μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 8,08% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

    Το προσφερόμενο Τίμημα

    Ο Προτείνων προσφέρει €0,34 (το “Προσφερόμενο Τίμημα”) σε μετρητά, για κάθε Μετοχή της Δημόσιας Πρότασης που του προσφέρεται νόμιμα και έγκυρα εντός της περιόδου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης (η “Περίοδος Αποδοχής”).

    Το Προσφερόμενο Τίμημα πληροί τα όρια “δίκαιου και εύλογου” ανταλλάγματος, όπως αυτά περιγράφονται στο άρθρο 9, παράγραφοι 4 και 6 του Νόμου και τα οποία είναι τα κάτωθι:

    (α) η μέση σταθμισμένη χρηματιστηριακή τιμή (“ΜΣΧΤ”) της Μετοχής κατά τους τελευταίους έξι (6) μήνες που προηγούνται της 26.03.2019, η οποία (τιμή) ανέρχεται σε € 0,30,

    (β) η ανώτατη τιμή στην οποία ο Προτείνων ή/ και οποιοδήποτε Συντονισμένο Πρόσωπο απέκτησε Μετοχές κατά τους δώδεκα (12) μήνες που προηγούνται της της 26.03.2019, η οποία ανέρχεται σε € 0,33 ανά Μετοχή, και

    (γ) η τιμή ανά Μετοχή που προσδιορίστηκε στην Έκθεση Αποτίμησης του Αποτιμητή, η οποία ανέρχεται σε € 0,13 ανά Μετοχή.

    Ειδικότερα, κατά την 26.03.2019, το Προσφερόμενο Τίμημα:

    (α) υπερβαίνει κατά 13,33% τη ΜΣΧΤ της Μετοχής, κατά τους τελευταίους έξι (6) μήνες που προηγούνται της 26.03.2019, η οποία ανήλθε σε € 0,30

    (β) υπερβαίνει κατά 1,77% την ανώτατη τιμή ανά Μετοχή στην οποία ο Προτείνων ή/και τα Συντονισμένα Πρόσωπα απέκτησαν Μετοχές κατά τους δώδεκα (12) τελευταίους μήνες που προηγήθηκαν της 26.03.2019, η οποία ανήλθε σε € 0,33

    (γ) υπερβαίνει κατά 161,54% την τιμή ανά Μετοχή που προσδιορίστηκε από τον Αποτιμητή και περιλαμβάνεται στην Έκθεση Αποτίμησης, ύψους € 0,13.

    Συνεπώς, το Προσφερόμενο Τίμημα πληροί τα κριτήρια του “δίκαιου και εύλογου” ανταλλάγματος του άρθρου 9, παράγραφοι 4 και 6 του Νόμου.

    Σημειώνεται ότι από το καταβλητέο προς τους Αποδεχόμενους Μετόχους Προσφερόμενο Τίμημα θα αφαιρεθούν:

    (α) τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Εκκαθάρισης Συναλλαγών επί Κινητών Αξιών σε Λογιστική Μορφή, που εγκρίθηκε δυνάμει της υπ’ αριθμ. 1/704/22.01.2015 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Κ., όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, δικαιώματα εκκαθάρισης της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των Μεταβιβαζόμενων Μετοχών υπέρ της ΕΛ.Κ.Α.Τ. ύψους 0,08% επί της αξίας μεταβίβασης (η οποία υπολογίζεται ως το γινόμενο του αριθμού των Μεταβιβαζομένων Μετοχών επί (Χ) τη μεγαλύτερη από τις εξής τιμές: (i) του Προσφερόμενου Τιμήματος και (ii) της τιμής κλεισίματος της Μετοχής στο Χ.Α. την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα της υποβολής των απαραίτητων εγγράφων του άρθρου 46 του Κωδικοποιημένου Κανονισμού Λειτουργίας Συστήματος Άυλων Τίτλων, που εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ. 3/304/10.6.2004 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Κ., όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, στην ΕΛ.Κ.Α.Τ., και με ελάχιστη χρέωση ποσού ίσου με το μικρότερο μεταξύ των €20 και του 20% επί της αξίας της συναλλαγής για κάθε Αποδεχόμενο Μέτοχο), σύμφωνα με το Άρθρο 7 της κωδικοποιημένης απόφασης αρ. 1 (συνεδρίαση 223/28.01.2014) του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛ.Κ.Α.Τ., όπως ισχύει, και

    (β) το ποσό που αναλογεί στο φόρο εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης, σήμερα ανερχόμενο σε 0,2% επί της αξίας συναλλαγής για τη μεταβίβαση των Μεταβιβαζόμενων Μετοχών στον Προτείνοντα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σφακιανάκης: Συμμετοχή σε διαγωνισμό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Autohellas: Split μετοχών και μέρισμα στα 1,5 ευρώ προτείνει το ΔΣ



    ΣΧΟΛΙΑ