• Business

    Σε μια σκληρή αγορά (των bulkers) η οικογένεια Ρέστη ρίχνει σανίδα σωτηρίας στην Seanergy

    Βίκτωρ Ρέστης

    Βίκτωρ Ρέστης, επικεφαλής Golden Energy


    Σανίδα σωτηρίας αποτελεί η οικογένεια Ρέστη για την εταιρία Seanergy Maritime, καθώς μετακύλησε τον έλεγχο της εταιρίας από τους μετόχους πληρώνοντας 16,3 εκατ.δολάρια ως κεφάλαιο κίνησης. Η εταιρία που ανήκει στην οικογένεια Ρέστη αύξησε τη γραμμή πίστωσης της εισηγμένης στη Νέα Υόρκη εταιρίας Seanergy Maritime προκειμένου να βοηθήσει τις κεφαλαιακές της ανάγκες σε μια σκληρή αγορά.

    Η Seanergy Maritime εξέδωσε δάνειο για λογαριασμό της Claudia Restis, η οποία ελέγχει τη Jelco Delta Holding, ύψους 16,3 εκατ δολαρίων όπως έγινε γνωστό στην Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC). 

    Η Claudia Restis είναι η αδελφή του Ελληνα πλοιοκτήτη και ιδρυτή της Seanergy, Βίκτωρ Ρέστη και ελέγχουσα μέτοχος της δημόσιας εταιρείας Seanergy.

    Το δάνειο έχει αναδιαρθρωθεί δύο φορές από τότε που εκδόθηκε για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 2015 για 6,8 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση. Η Seanergy, η οποία διαθέτει πλοία τύπου Bulker, έχει εκταμιεύσει το πλήρες ποσό.

    Το τρέχον δάνειο έρχεται να προστεθεί στο ποσό των 4 εκατ.δολαρίων που προέρχεται απο μη εξυπηρετούμενα δάνεια που εκδόθηκαν τον Μάρτιο 2015, εκ των οποίων τα 3,8 εκατ. δολάρια ανήκουν στην εταιρία Jelco.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Seanergy κ. Σταμάτης Τσαντάρης δήλωσε στο tradewinds ότι τα δάνεια παρέχονται για βοήθεια των κεφαλαιακών απαιτήσεων σε μια αγορά η οποία αυτή τη στιγμή βιώνει τη χειρότερη περίοδο. Ο ίδιος αντιπαρέβαλε τα συγκεκριμένα δάνεια με αντίστοιχες κινήσεις των ανταγωνιστών του οι οποίοι προκειμένου να καλύψουν τα κενά που έχουν σε μετρητά προχωρούν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

    “Έχουμε μια πολύ αφοσιωμένη μέτοχο”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Τσαντάρης και τόνισε ότι “και για τα δυο δάνεια το περιθώριο κυμαίνεται στο 5% πάνω απο το επιτόκιο Libor τριών μηνών, γεγονός το οποίο χαρακτηρίζεται ως ευνοϊκή χορήγηση από την πλευρά των τραπεζών, ιδίως κατά την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι ιδιοκτήτες Bulker.

    Τα δυο δάνεια θα αποπληρωθούν έως το 2020, όμως η εταιρία Jelco μπορεί να τα μετατρέψει σε μετοχές ανά πάσα στιγμή.

    Διαβάστε ακόμα:

    http://www.mononews.gr/kani-piso-navios-meta-tis-antidrasis-akiro-charistiko-danio-apo-ti-thigatriki-tis/38502

     

     

    Διαβάστε ακόμα:

    http://www.mononews.gr/epiveveoni-tin-polisi-dio-dexamenoplion-i-navios/39263



    ΣΧΟΛΙΑ