• Business

    Σαράντης: Ξεκινά παραγωγή αντισηπτικών- στα τέλη Απριλίου στην αγορά

    • NewsRoom


    Στην παραγωγή αντισηπτικών και αντιβακτηριδιακών προϊόντων μπαίνει και ο όμιλος Γρ. Σαράντη, ο οποίος έχει λάβει τη σχετική άδεια από τον ΕΟΦ και  οι πρώτες παρτίδες από την παραγωγή θα τοποθετηθούν στην αγορά έως το τέλος Απριλίου.

    Η διοίκηση του ελληνικού ομίλου, ο οποίος δραστηριοποιείται παραγωγικά και εμπορικά και σε ξένες αγορές πέραν της Ελλάδας, στην ετήσια οικονομική έκθεση για το 2019, αναφέρει πως τη δεδομένη στιγμή, η ορατότητα είναι χαμηλή. Σημειώνοντας πως οι ποσοτικές και ποιοτικές επιπτώσεις στη λειτουργία του ομίλου και της εταιρείας από την εξάπλωση του COVID-19 είναι υπό αξιολόγηση και θα παρουσιαστούν στις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις. Παρ’ όλα αυτά, η διοίκηση του ομίλου εκτιμά πως, κατόπιν αυτής της διαταραγμένης περιόδου, το επίπεδο της κατανάλωσης θα επανέλθει στα φυσιολογικά του επίπεδα.

    Ο όμιλος πέτυχε το πρώτο τρίμηνο του έτους αύξηση 25% των πωλήσεών, επίδοση η οποία σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο και CFO του ομίλου, κ. Κ. Ροζακέα, είναι “η υψηλότερη ιστορικά τα τελευταία 25 χρόνια”. Ο ίδιος κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ενημέρωσης των αναλυτών ανέφερε πως το περιθώριο κέρδους EBITDA  θα ξεπεράσει εκείνο του 2019 που ήταν στο 14,79%.

    Η μέση αύξηση κατά 25% του τζίρου αφορά όλες τις κατηγορίες προϊόντων, πλην της επιλεκτικής λόγω του κλεισίματος των δικτύων καλλυντικών. Ωστόσο όπως είπε ο κ. Ροζακέας στην παρούσα φάση δεν υπάρχει “ορατότητα” για το μέλλον και την επίδοση του ομίλου στο σύνολο του 2020 δεδομένων των ειδικών συνθηκών λόγω της πανδημίας.

    Ο όμιλος διατηρεί σε πλήρη λειτουργία την παραγωγή και την εφοδιαστική του αλυσίδα, έχει ικανά αποθέματα τελικού προϊόντος και πρώτων υλών, ενώ οι μοναδικές ελλείψεις αφορούν σε προϊόντα βιταμινών, όπου αναμένεται ομαλοποίηση της τροφοδοσίας έως το τέλος Απριλίου, αλλά και γαντιών μιας χρήσης, ανέφερε ο κ. Ροζακέας. Αναφερόμενος στην ρευστότητα της εταιρείας ο CFO είπε πως ο όμιλος διατηρεί ιστορικά υψηλό cash flow λόγω των υψηλών πωλήσεων αλλά και της ελαχιστοποίησης των βασικών εξόδων.



    ΣΧΟΛΙΑ