• Business

    Σαμοθράκη: Λύση από το καταμαράν «Andros jet» στο ακτοπλοϊκό πρόβλημα

    • NewsRoom


    Το ταχύπλοο καταμαράν “Αndros jet” θα εξυπηρετεί από την Τετάρτη 14/08 την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με τη Σαμοθράκη.

    Σημειώνεται, πως λόγω των ισχυρών ανέμων 8 μποφόρ που πνέουν στη θαλάσσια περιοχή, το επιβατηγό οχηματαγωγό ΑΖΟΡΕΣ ΕΞΠΡΕΣ δεν μπόρεσε να προσεγγίσει τα ξημερώματα το νησί.

    Το ΑΖΟΡΕΣ ΕΞΠΡΕΣ είχε αναχωρήσει χθες (11/08) στις 9:20 το βράδυ από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με 654 επιβάτες, 142 ΙΧ οχήματα 5 φορτηγά και 42 δίκυκλα αλλά όταν έφθασε στο λιμάνι της Σαμοθράκης παρά τις προσπάθειες του πλοιάρχου λόγω των ισχυρών ανέμων δεν μπόρεσε να δέσει στο λιμάνι με αποτέλεσμα να επιστρέψει ξανά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στις 5:10 τα ξημερώματα.

    Πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας σημείωναν πως αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια των επιβατών και θα επιτραπεί δρομολόγιο πλοίου προς Σαμοθράκη όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη περιοχή.

    Το πρώτο δρομολόγιο του “Αndros jet” θα είναι από τη Σαμοθράκη με προορισμό την Αλεξανδρούπολη και από Αλεξανδρούπολη προς τη Σαμοθράκη την Τετάρτη. Από την Πέμπτη 15/08 θα πραγματοποιεί καθημερινά τρία δρομολόγια. Το καταμαράν έχει δυνατότητα να αναπτύσσει 37 κόμβους ταχύτητα έχει μεταφορική δυνατότητα 600 ατόμων και 75 οχημάτων.



    ΣΧΟΛΙΑ