• Business

    Σ. Κωνσταντίνου (Yalco): «Δεν σταματάμε να αναζητούμε λύση με νέο επενδυτή»

    • Γιώργος Μανέττας
    Ο Σωκράτης Κωνσταντίνου, διευθύνων σύμβουλος και μέτοχος της Yalco

    Ο Σωκράτης Κωνσταντίνου, διευθύνων σύμβουλος και μέτοχος της Yalco


    «Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία». Κάπως έτσι αντιμετωπίζουν στην Yalco τη δυσμενή θέση στην οποία έχει περιέλθει η εταιρεία, με τη διοίκηση να μην σταματά να αναζητά επενδυτή και να ελπίζει σε λύση -μέχρι και την ύστατη στιγμή-, προκειμένου να αποφύγει το μοιραίο.

    Όπως λέει στο mononews.gr ο διευθύνων σύμβουλος και μέτοχος της Yalco, Σωκράτης Κωνσταντίνου, η εταιρεία παρότι οι τράπεζες έχουν προχωρήσει σε καταγγελία δανείων ύψους περίπου 43 εκατ. ευρώ και έχουν προαναγγείλει τους πρώτους πλειστηριασμούς των περιουσιακών στοιχείων της, συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά και να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις της έναντι των φορολογικών Αρχών, των ασφαλιστικών ταμείων, των προμηθευτών και των εργαζομένων της. Πλην των δανειακών υποχρεώσεών της.

    Ο κ. Κωνσταντίνου υπογραμμίζει πως δεν έχουν σταματήσει στιγμή οι προσπάθειες σε συνεργασία με τις πιστώτριες τράπεζες (Eurobank, Εθνική και Πειραιώς) για την εξεύρεση λύσης που θα συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη απόδοση και δηλώνει αισιόδοξος για την έκβασή τους λόγω της αξίας που όπως λέει εξακολουθεί να έχει η εταιρεία.

    «Ακόμη και τώρα που τα πράγματα είναι πιεσμένα, η εταιρεία αντέχει, έχει πωλήσεις, εξάγει και παράγει. Πράγμα που σημαίνει ότι αξίζει…», σημειώνει χαρακτηριστικά.

    Ακόμη και στην περίπτωση όμως που εξαντληθούν οι παραπάνω προσπάθειες, και δεν βρεθεί ενδιαφερόμενος επενδυτής που θα αναλάβει τη διάσωση, τότε όπως λέει θα εξετασθούν και άλλες εναλλακτικές, με στόχο να εξασφαλισθεί η συνέχιση της λειτουργίας και να διατηρηθούν οι περίπου 100 θέσεις εργασίας.

    Η διοίκηση της οικογενειακής επιχείρησης, η οποία ιδρύθηκε πριν από περίπου 100 χρόνια στη Δράμα άρχισε πρώτη φορά τις προσπάθειες εξυγίανσης πριν από περίπου πέντε χρόνια, και παρά τη συμφωνία αναδιάρθρωσης των δανείων που πέτυχε δεν κατέστη δυνατό να επαναφέρει την άλλοτε κραταιά εταιρεία σε βιώσιμη πορεία. Οι τζίροι υποχώρησαν δραματικά και την περασμένη χρονιά διαμορφώθηκαν στα 11,7 εκατ. ευρώ από 15,5 εκατ. το 2017 ενώ οι καθαρές ζημιές ανήλθαν στα 3 εκατ. ευρώ.

    Έτσι, οι τράπεζες αποφάσισαν τον περασμένο Φεβρουάριο να καταγγείλουν τα ομολογιακά δάνεια και προανήγγειλαν αναγκαστικούς πλειστηριασμούς της ακίνητης περιουσίας της εταιρείας, μεταξύ των οποίων το κέντρο διανομής στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

    Να σημειωθεί ότι η Yalco πέρα από την εμπορία προϊόντων οικιακής χρήσης και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, δραστηριοποιείται στην παραγωγή αντικολλητικών μαγειρικών σκευών με την επωνυμία FEST ενώ διαθέτει επίσης και καταστήματα λιανικής με την επωνυμία ΙΩΝΙΑ.



    ΣΧΟΛΙΑ