• Business

    Ryanair: Ρεκόρ στην επιβατική κίνηση τον Ιούνιο

    • NewsRoom
    Michael O’Leary, επικεφαλής Ryanair μέσα σε ένα αεροσκάφος της RyanAir

    Michael O’Leary, επικεφαλής Ryanair


    Ρεκόρ στην επιβατική κίνηση ανακοίνωσε για τον Ιούνιο, η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair, καθώς σχεδόν 17,5 εκατομμύρια επιβάτες προτίμησαν να ταξιδέψουν με την εταιρεία, σημειώνοντας αύξηση 9% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα.

    Το αξιοσημείωτο είναι ότι αυτή η δυναμική όσον αφορά την επιβατική κίνηση, παρουσιάστηκε ακόμη και όταν η αεροπορική εταιρεία, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη σε μεταφορά επιβατών, τον περασμένο μήνα, ακύρωσε περισσότερες από 900 πτήσεις, κυρίως λόγω των απεργιών του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, επηρεάζοντας περίπου 160.000 πελάτες της.

    Παρόλα αυτά, το α’ εξάμηνο του 2023, περισσότεροι από 173,4 εκατ. άνθρωποι έχουν πετάξει με τη Ryanair, αριθμός αυξημένος κατά 29% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

    Αυξάνεται ο στόλος

    Όπως έχει ανακοινώσει ήδη, η αεροπορική εταιρεία σκοπεύει να προσθέσει 110 νέα αεροσκάφη της Boeing τα επόμενα τρία καλοκαίρια, αν και ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις.

    Μια συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που συνήφθη με την Boeing τον περασμένο Μάιο για έως και 300 αεροσκάφη θα επιτρέψει την αύξηση της κίνησης σε 300 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως μέχρι τον Μάρτιο του 2034, σύμφωνα με εκτίμηση της Ryanair.

    Διαβάστε επίσης: 

    Ταλαιπωρία για 74 επιβάτες του Flying Cat 6

    Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Αυξημένη κατά 19,8% η επιβατική κίνηση τον Ιούνιο

    Αεροδρόμια: «Καμπανάκι» για ένα ακόμα καλοκαίρι – Αυξημένη η τουριστική κίνηση



    ΣΧΟΛΙΑ