• Business

    Rosneft: Θα αυξήσει την παραγωγή από τον Απρίλιο

    • NewsRoom

    Igor Sechin, Διευθύνων Σύμβουλος Rosneft


    Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Ρωσίας Rosneft θα αυξήσει την παραγωγή από τον Απρίλιο, μόλις λήξει η ισχύουσα συμφωνία με τον OPEC, σύμφωνα με το Bloomberg, εντείνοντας τον πόλεμο  στην αγορά πετρελαίου.

    Η στάση αυτή της ρωσικής εταιρείας δείχνει ότι οι Ρώσοι δεν κάνουν πίσω στις μέχρι τώρα επιλογές τους να κρατήσουν ανταγωνιστική και επιθετική στάση απέναντι στη Σαουδική Αραβία, παρά το γεγονός ότι η δεύτερη ξεκίνησε σκληρό πόλεμο τιμών.

    Η πηγή,  δήλωσε ότι η Rosneft ήταν έτοιμη για οποιοδήποτε σενάριο και θα ήταν σε θέση να αντέξει την τρέχουσα πτώση των τιμών του πετρελαίου. Ερωτηθείς για το πόσο γρήγορα η Rosneft θα μπορούσε να αυξήσει την παραγωγή, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η εταιρεία θα μπορούσε να αυξήσει την παραγωγή κατά 300.000 βαρέλια ημερησίως μέσα σε μια εβδομάδα ή δύο, ενώ η Rosneft θα μπορούσε να ξεκινήσει την αύξηση της παραγωγής ήδη από την 1η Απριλίου.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Rosneft Igor Sechin είναι στενός σύμμαχος του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν..  Υπενθυμίζεται ότι η Σαουδική Αραβία μείωσε την τιμή, το Σαββατοκύριακο, προκαλώντας πτώση άνω του 20% προθεσμιακές τιμές. Σήμερα Δευτέρα, οι μετοχές της Rosneft που διαπραγματεύονται στο Λονδίνο σημείωσαν πτώση κατά 19,5% .

    Σε  δήλωσή του, το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας σημείωσε ότι τα αποθέματα πετρελαίου της χώρας θα είναι επαρκή για να καλύψουν τα έσοδα που χάθηκαν “για έξι έως δέκα χρόνια” στις τιμές του πετρελαίου από 25 έως 30 δολάρια το βαρέλι.

     



    ΣΧΟΛΙΑ