• Business

    Ρωσία: Νεκρός ο πρόεδρος της Lukoil – Έπεσε από το παράθυρο νοσοκομείου

    • NewsRoom


    Ο Ραβίλ Μαγκάνοφ, πρόεδρος της δεύτερης μεγαλύτερης ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Lukoil, σκοτώθηκε την Πέμπτη πέφτοντας από το παράθυρο ενός νοσοκομείου της Μόσχας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

    Κάποια ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν επίσης την είδηση για τον θάνατο του 67χρονου Μαγκάνοφ, ο οποίος είχε διατελέσει και αντιπρόεδρος της Lukoil, επικαλούμενα ανώνυμες πηγές.

    Η Lukoil δεν έχει σχολιάσει την είδηση.

    Ο Μαγκάνοφ εργαζόταν στη Lukoil από το 1993, λίγο μετά την ίδρυση της εταιρείας, επιβλέποντας τις διαδικασίες διύλισης, παραγωγής, έρευνας και εκμετάλλευσης, και το 2020 έγινε πρόεδρός της. Ο αδελφός του Nail είναι επικεφαλής της μεσαίου μεγέθους ρωσικής πετρελαιοπαραγωγού Tatneft.

    Ο Ραβίλ Μαγκάνοφ ήταν στενός συνεργάτης ενός εκ των ιδρυτών της Lukoil, του Βαγκίτ Αλεκπέροφ.

    Ο  Αλεκπέροφ, πρώην σοβιετικός αναπληρωτής υπουργός πετρελαίου, παραιτήθηκε από πρόεδρος της Lukoil τον Απρίλιο, μια εβδομάδα αφότου η Βρετανία δέσμευσε τα περιουσιακά του στοιχεία και του επέβαλε ταξιδιωτική απαγόρευση στο πλαίσιο των κυρώσεων για τις στρατιωτικές ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία.

    Επτά Ρώσοι ολιγάρχες, αρκετοί εκ των οποίων δραστηριοποιούνταν στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, πέθαναν το 2022 υπό μυστηριώδεις συνθήκες.

    Αν και επίσημα οι θάνατοι αυτοί διερευνώνται ως αυτοκτονίες, γίνεται λόγος περί πιθανής εμπλοκής του Κρεμλίνου.

    Τον Μάιο, ο πρώην επικεφαλής της Lukoil, ο Αλεξαντερ Σουμπότιν, βρέθηκε νεκρός στα 43 του χρόνια.

    Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι υπέστη καρδιακή προσβολή μετά την κατανάλωση βαλεριάνας, ενός βοτάνου που σε κάποιους ανθρώπους πιθανόν να προκαλέσει ανώμαλο καρδιακό ρυθμό.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ρωσία: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του πετρελαϊκού κολοσσού Lukoil



    ΣΧΟΛΙΑ