• Business

    Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Το ασύλληπτο ποσό που πληρώνει την ώρα σε κορυφαία δικηγορική εταιρεία για να γλυτώσει τα τζετ του από την κατάσχεση

    • Bloomberg
    Ρόμαν Αμπράμοβιτς

    Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ήταν ένας από τους Ρώσους μεγιστάνες που επλήγησαν από τις κυρώσεις


    Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρόμαν Αμπράμοβιτς προσέλαβε την αμερικανική δικηγορική εταιρεία Kobre & Kim, με τιμές έως και 1.900 δολάρια την ώρα, καθώς ετοιμάζεται να αμφισβητήσει το αμερικανικό ένταλμα για την κατάσχεση δύο εκ των ιδιωτικών jet του, στο πλαίσιο των διεθνών κυρώσεων.

    Ο  Kobre και δύο από τους δικηγόρους του, ο Michael Kim και ο Michael Sherwin, πρόκειται να εκπροσωπήσουν τον Αμπράμοβιτς στη «στρατηγική των κυβερνητικών σχέσεων» και στις «δικαστικές και διοικητικές διαδικασίες». Οι νόμιμες τιμές της εταιρείας θα κυμαίνονται από 875 δολάρια έως 1.900 δολάρια την ώρα, σύμφωνα με το bloomberg.

    Η συνεργασία πραγματοποιείται μετά από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που ώθησε πολλές αμερικανικές δικηγορικές εταιρείες να εγκαταλείψουν πελάτες τους από τη Ρωσία. Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλαν κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς, ο οποίος έχει μακροχρόνιους δεσμούς με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Τον περασμένο μήνα, ένας Αμερικανός δικαστής υπέγραψε ένταλμα για την κατάσχεση ενός Boeing 787-8 Dreamliner και ενός Gulfstream G650ER που οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι κατέχει ή ελέγχει ο Ρώσος μεγιστάνας.

    Ο 55χρονος Αμπράμοβιτς κατάφερε να γλυτώσει από τις αμερικανικές κυρώσεις λόγω του ρόλου του ως άτυπου μεσολαβητή στις ειρηνευτικές συνομιλίες κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Συμμετείχε σε αυτές μετά από αίτημα του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

    «Η Kobre & Kim είναι στην ευχάριστη θέση να προσφέρει τη βοήθειά της σε θέματα νομικής σημασίας για να διασφαλίσει ότι ο νόμος εφαρμόζεται δίκαια», δήλωσε ο Michael Kim, συνιδρυτής της εταιρείας.

    Λόγω της συμμετοχής του Αμπράμοβιτς στις ειρηνευτικές συνομιλίες και τις ανθρωπιστικές προσπάθειες, «μια δίκαιη διαδικασία σε σχέση με οποιοδήποτε νομικό ή διοικητικό ζήτημα είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί ότι οι προσπάθειές του δεν παρεμποδίζονται».

    Ο Αμπράμοβιτς αρνείται ότι έχει οικονομικούς δεσμούς με το Κρεμλίνο. Είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Ρωσία και πούλησε την ποδοσφαιρική ομάδα της Τσέλσι φέτος υπό την πίεση των βρετανικών κυρώσεων.

    Διαβάστε ακόμη:

    Οι ΗΠΑ κατηγορούν τον Ρώσο επιχειρηματία Ρομάν Αμπράμοβιτς για εξαγωγή αεροσκαφών στη Ρωσία



    ΣΧΟΛΙΑ