• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Roberta Elliott: Η άγνωστη φιλάνθρωπος -και πάμπλουτη- αδερφή του Warren Buffett

    • Bloomberg


    Ο Warren Buffett απέκτησε ο ίδιος, όπως και πολλοί φίλοι και συγγενείς του, μια ολόκληρη περιουσία, μετατρέποντας την Berkshire Hathaway από προβληματική κλωστοϋφαντουργία σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου. Έδωσε επίσης το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Και την ίδια πορεία ακολουθεί και η αδερφή του Warren Buffett, η Roberta Elliott.

    Την Τρίτη, η Roberta Elliott άφησε στο ίδρυμα Montage Health Foundation, μητρική εταιρεία του νοσοκομείου Community Hospital of the Monterey Peninsula στην Καλιφόρνια, κληροδότημα 106 εκατ. δολαρίων. Η δωρεά, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα στηρίξει τη δημιουργία μιας «καινοτόμου προσέγγισης της συμπεριφορικής υγείας παιδιών και εφήβων». Τα χρήματα προορίζονται για την κατασκευή ενός κτηρίου που θα φιλοξενεί διάφορα προγράμματα συμβουλευτικής, π.χ. για οικογένειες, αλλά και περίθαλμψης.

    Την ίδια ημέρα, ο αδερφός της έδειξε και αυτός εμπράκτως πόση σημασία δίνει στην ιατρική περίθαλμψη, καθώς η Berkshire ανακοίνωσε ότι ενώνει τις δυνάμεις της με την Amazon και την JPMorgan Chase & Co. για τη δημιουργία ενός μη κερδοσκοπικού φορέα για τη βελτίωση της ιατρικής περίθαλψης των εργαζομένων τους.

    Η 84χρονη σήμερα Elliott, γνωστή ως Bertie, ήταν από τους πρώτους που επένδυσαν στην εταιρεία-κολοσσό του αδερφού της και έχει κάνει και στο παρελθόν σημαντικές δωρεές. Το 2015, έδωσε πάνω από 100 εκατ. δολάρια στο πανεπιστήμιο Northwestern. Επίσης, η ίδια μαζί με τις τρεις κόρες της ίδρυσαν, το 1996, το ίδρυμα Berkshire Foundation.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο… εφιάλτης του Warren Buffett μόλις ξεκινά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κίνηση-ματ στην Υγεία από Amazon, Berkshire, JPMorgan

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Warren Buffett: «Έτσι έχτισα την αυτοκρατορία μου»



    ΣΧΟΛΙΑ