• Business

    Reuters: Η BC Partners εξετάζει την πώληση της Presidio για πάνω από 4 δισ. δολάρια


    Λίγη ώρα μετά την είδηση του deal της PC Partners με τον Όμιλο 3i για την απόκτηση του πλειοψηφικού ποσοστού της Havea, αξίας άνω του 1 δισ. δολαρίων, μια νέα επιχειρηματική κίνηση που φέρεται να εξετάζει η εταιρεία με επικεφαλής τον Νίκο Σταθόπουλο, έρχεται  στο φως με βάση δημοσίευμα του Reuters.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο, το οποίο επικαλείται δύο άτομα με γνώση του θέματος, η BC Partners εξετάζει της εταιρείας  Presidio,  εταιρείας IT με έδρα τη Νέα Υόρκη, η οποία αναμένεται να αποτιμηθεί πάνω από 4 δισ. δολάρια.

    Το 2021 η Presidio είχε εμφανίσει έσοδα 3,1 δισ. δολαρίων με EBITDA άνω των 350 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Σύμφωνα με τις πηγές, η BC Partners βρίσκεται σε συνεργασία με επενδυτική τράπεζα για τη διαδικασία.

    Εκπρόσωπος της BC Partners αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, ενώ η Presidio δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα σχολιασμού του Reuters.

    Η Presidio παρέχει τεχνολογίες ασφαλείας σε περιβάλλον cloud, σε κυβερνητικούς φορείς και μεγάλους τεχνολογικούς κολοσσούς, μεταξύ των οποίων η Amazon, η Cisco, η Dell και η Intel, έχοντας συνολικά πάνω από 8.000 πελάτες παγκοσμίως.

    Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2003. Το 2014 εξαγοράστηκε από την Apollo Global Management, ενώ μπήκε στο χρηματιστήριο το 2017. Το 2019 η εταιρεία εξαγοράστηκε έναντι 2,1 δισ. δολαρίων από τη BC Parnterns και έγινε ξανά ιδιωτική.

    Διαβάστε επίσης:

    BC Partners: Deal ύψους 1 δισ. ευρώ – Εξαγοράζει τη Havea



    ΣΧΟΛΙΑ