• Business

    Qualco: Άνοιγμα στη ναυτιλία

    Ορέστης Τσακαλώτος. Επικεφαλής Qualco


    Δυναμικά στον χώρο της ψηφιακής ναυτιλίας επιθυμεί να μπει η Qualco, μετά την εξαγορά του 51% της εταιρείας Synthetica η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς του Data Science – Artificial Intelligence και ΙοΤ με εξειδίκευση στον κλάδο της ναυτιλίας.

    Συγκεκριμένα η Qualco εξαγόρασε το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της Synthetica, με στόχο να επεκτείνει τη δραστηριότητά της στον τομέα της τεχνολογίας και συγκεκριμένα στον κλάδο της ναυτιλίας, όπου συμβαίνουν μεγάλες αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Με οδηγό την τεχνητή νοημοσύνη και την υψηλή τεχνολογία, η Qualco θέλει να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

    Η Synthetica, με έδρα το Μαρούσι, CEO της οποίας είναι ο Δαμιανός Οικονομίδης, είναι μια εταιρεία Data Science που παρέχει προηγμένες υπηρεσίες software και IoT σε ηγετικούς οργανισμούς στον κλάδο της ναυτιλίας. Σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά στοιχεία χρήσης 2021, εμφανίζει τζίρο που ξεπερνάει τις 315.000 ευρώ και ενεργητικό στα 178.342 ευρώ.

    Αυτή η εξαγορά είναι η δεύτερη που πραγματοποιεί η Qualco μέσα σε διάστημα σχεδόν δύο μηνών, καθώς τον Μάρτιο εξαγόρασε το 30% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Indice. Επίσης τον περασμένο Νοέμβριο η Qualco ανακοίνωσε την έναρξη στρατηγικής συνεργασίας με την Motivian, εξαγοράζοντας την άυλη πνευματική ιδιοκτησία (Intellectual Property) για το σύνολο των λύσεων λογισμικού της εταιρείας, με στόχο την υλοποίηση ολοκληρωμένων έργων σε μεγάλους πελάτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

    Η Qualco συνεχίζει δυναμικά τις επενδύσεις της στον τομέα της τεχνολογίας και επικεντρώνεται κυρίως στη διαχείριση πιστώσεων, τη διαχείριση ακινήτων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, προσφέροντας υπηρεσίες και λύσεις κορυφαίας τεχνολογίας.

    Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, εκσυγχρονίζοντας παραδοσιακές πρακτικές και αναβαθμίζοντας διαδικασίες και λειτουργικά μοντέλα, ο όμιλος Qualco στηρίζει επιχειρήσεις, ανθρώπους και κοινότητες συνολικά. Μιλώντας για αυτή την εξαγορά ο Γιάννης Γκικόπουλος, Chief Innovation Officer & Head of Applied Intelligence του ομίλου Qualco, σχολίασε πως «είμαστε χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με τη Synthetica, πρωτοπόρα εταιρεία στον κλάδο του ΑΙ και ΙοΤ. Πρόκειται για μια στρατηγική κίνηση που θα μας δώσει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε τις προηγμένες τεχνολογίες και την εξειδίκευση της εταιρείας, ώστε να πυροδοτήσουμε ουσιαστικές αλλαγές στον παγκόσμιο ναυτιλιακό κλάδο».

    Ποια είναι η Synthetica

    Η Synthetica είναι μια εταιρεία Data Science που παρέχει προηγμένες υπηρεσίες software και IoT σε ηγετικούς οργανισμούς στον κλάδο της ναυτιλίας.

    Η εταιρεία φιλοδοξεί να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην κατά κόσμον Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση, που θα προκύψει από τις ταχέως αναπτυσσόμενες και διαρκώς επεκτάσιμες καινοτόμες τεχνολογίες.

    Η Synthetica προσφέρει καθετοποιημένα εργαλεία για τη βελτιστοποίηση διαδικασιών, βασισμένα σε εξελιγμένες data – capturing εφαρμογές καθώς και  predictive AI μέσω αρχιτεκτονικών νευρονικών δικτύων.

    Μιλώντας για την εξαγορά ο CEO της Synthetica, Δαμιανός Οικονομίδης τόνισε ότι «είμαστε βέβαιοι πως το όραμα και η εμβέλεια του ομίλου Qualco θα μας δώσουν τη δυνατότητα να προσφέρουμε ακόμα περισσότερες καινοτόμες λύσεις ΑΙ στη διεθνή ναυτιλιακή αγορά. Ανυπομονούμε για τις νέες ευκαιρίες και τις αμέτρητες δυνατότητες που αναμένεται να «ξεκλειδώσει» η συνεργασία αυτή».

    Διαβάστε επίσης:

    Qualco: Επεκτείνεται στην «έξυπνη» Ναυτιλία εξαγοράζοντας πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Synthetica



    ΣΧΟΛΙΑ