ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Προχωράει το στρατηγικό πλάνο εξαγορών η Qualco του Ορέστη Τσακαλώτου, με έμφαση σε εταιρείες τεχνολογίας και κυβερνοασφάλειας, οι οποίες μπορεί να έχουν χαμηλή αποτίμηση, ωστόσο έχουν σημαντική παρουσία στο εξωτερικό και αναμένεται να αυξήσουν το αποτύπωμα του ομίλου.
Κλασσικό παράδειγμα η εξαγορά της Empedus, μία κίνηση με την οποία ο όμιλος μπήκε αυτόματα σε 7 αγορές. Η εξαγορά της Empedus δεν ήταν απλώς μια τεχνολογική επέκταση. Είναι δήλωση στρατηγικής πρόθεσης, με την Qualco να εδραιώνεται ως ολιστικός μετασχηματιστικός εταίρος στην ευρωπαϊκή αγορά.
Τελευταία κίνηση αυτή της απόκτησης πλειοψηφικού πακέτου της Cenobe, μίας εταιρείας κυβερνοασφάλειας η οποία έρχεται να πλαισιώσει τις δραστηριότητες του ομίλου. Έχει έδρα στην Αθήνα αλλά δραστηριότητα σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία και ΗΑΕ.
Είναι φανερό λοιπόν ότι η διοίκηση της Qualco ακολουθεί συγκεκριμένο pattern στις πρώτες της κινήσεις μετά την είσοδό της στο ΧΑ. Δηλαδή εταιρείες οι οποίες έχουν σχετικά μικρή αποτίμηση αλλά μεγάλη δραστηριότητα στο εξωτερικό, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο το expand και την αύξηση των δραστηριοτήτων του ομίλου.
Ποια είναι η Cenobe
Η Qualco ανακοίνωσε χθες την εξαγορά του 50,01% της Cenobe έναντι 1,235 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μία ταχέως αναπτυσσόμενη ελληνική εταιρεία που εξειδικεύεται στην κυβερνοασφάλεια.
Από το 2020, παρέχει προηγμένες υπηρεσίες, σχεδιασμένες να εντοπίζουν και να εκμεταλλεύονται συστημικές αδυναμίες, που εκτείνονται πέρα από τα τυπικά πρότυπα συμμόρφωσης. Ως ανερχόμενη δύναμη στον χώρο, η Cenobe συνδυάζει κορυφαία εξειδίκευση red team και εκτενή κλαδική τεχνογνωσία, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να μειώσουν τους κινδύνους στον κυβερνοχώρο και να ενισχύσουν την οργανωτική ανθεκτικότητα.
Με πελατειακή βάση άνω των 50 οργανισμών σε επτά χώρες, η εταιρεία εξυπηρετεί κρίσιμους κλάδους, όπως τον δημόσιο τομέα, τις εφοδιαστικές αλυσίδες, τη ναυτιλία και τους παρόχους ψηφιακού μετασχηματισμού.
Η εξαγορά αυτή ενισχύει την παρουσία του ομίλου Qualco σε αυτόν τον διαρκώς αναπτυσσόμενο κλάδο. Συγκεκριμένα, έρχεται να διευρύνει το φάσμα υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας που προσφέρει ο οργανισμός, συμπεριλαμβανομένων των red teaming, penetration testing, EASM, threat intelligence, συμβουλευτικής GRC και διαχείρισης περιστατικών, με καινοτόμο και οικονομικά αποδοτικό τρόπο. Με τη στρατηγική αυτή κίνηση, ο όμιλος Qualco ενισχύει την αξία που προσφέρει στους υπάρχοντες και μελλοντικούς πελάτες του, επεκτείνοντας τη θέση του ως έναν αξιόπιστο πάροχο μεγάλης κλίμακας, έτοιμο να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις του πεδίου της κυβερνοασφάλειας.
Έξυπνες εξαγορές
Υπενθυμίζεται ότι από τα κεφάλαια που άντλησε από την δημόσια προσφορά, ο όμιλος είχε δεσμευτεί ότι περίπου τα 23 εκατ. ευρώ θα τοποθετηθούν σε εξαγορές και τοποθετήσεις. Και ήδη από το πρώτο κιόλας δίμηνο, φαίνεται πώς τηρεί το πλάνο, πραγματοποιώντας έξυπνες εξαγορές με υψηλό αναπτυξιακό δυναμικό και χαμηλή αποτίμηση.
Πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε την εξαγορά της Empedus, έναν πάροχο τεχνολογικών λύσεων που επιταχύνουν τον επιχειρησιακό μετασχηματισμό, η οποία μάλιστα δραστηριοποιείται σε 7 χώρες. Το τίμημα της εξαγοράς ορίστηκε στα 7 εκατ. ευρώ, αλλά η Qualco πληρώνει €4,5 εκατ. upfront, με τα υπόλοιπα να συνδέονται με όρους earn-out που εξασφαλίζουν απόλυτη ευθυγράμμιση συμφερόντων και performance-based ανάπτυξη.
Οι κινήσεις αυτές επισφραγίζουν τη δέσμευση του ομίλου για στοχευμένη οργανική και ανόργανη ανάπτυξη, ενισχύοντας περαιτέρω τη μακροπρόθεσμη αξία για τους μετόχους και υποστηρίζοντας ενεργά την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου.
Διαβάστε επίσης:
AVE: Κάτω από 5% τοποσοστό της Αναστασίας Βαρδινογιάννη
Μασκ (Tesla): Πληροφορίες ότι αναλαμβάνει ο ίδιος την εποπτεία των πωλήσεων σε Ευρώπη και ΗΠΑ
Qualco: Απέκτησε το 50,01% της Cenobe έναντι 1,235 εκατ. ευρώ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Helleniq Energy: Υπό τον έλεγχό της η Abo Energy Hellas και έξι ακόμα εταιρείες για την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ
- Η Ελένη Αλεξίου στο Mononews: Η διαδρομή μιας «Star Individual» στον χώρο του real estate
- Κοινωνικός Τουρισμός: Πάνω από 74.000 vouchers χρησιμοποιήθηκαν τον Ιούνιο
- Ένα διαφορετικό πορτρέτο του Βασίλη και της Ελίζας Γουλανδρή από τον Ιάσονα Μέγκουλα
