• Κατάστημα Public

    Business

    Public Group: Στην πρώτη θέση της αγοράς με το μεγαλύτερο ποσοστό online εσόδων στον κλάδο

    • NewsRoom

    Ταχύτατη ανάπτυξη παρουσιάζουν οι ψηφιακές πωλήσεις των Public, έχοντας ήδη ξεπεράσει σε ποσοστό το 25% του συνολικού τζίρου του Ομίλου και ανεβάζοντας τα Public στην πρώτη θέση της αγοράς, με το μεγαλύτερο ποσοστό online εσόδων στον κλάδο. Στόχος, μάλιστα, του Ομίλου είναι το ποσοστό αυτό να αγγίξει το 50% τα επόμενα χρόνια.

    Σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του ψηφιακού καναλιού διαδραμάτισαν τόσο ο ταχύς μετασχηματισμός με επίκεντρο το Digital & την Καινοτομία όσο και οι πρόσφατες επενδύσεις και οι διεθνείς στρατηγικές συνεργασίες σε digital & logistics scale ups. Οι συνέργειες με τις εταιρείες Klarna, Revolut, BOX NOW, Douleutaras και Bookvoice.gr αποδίδουν καρπούς, έχοντας αναβαθμίσει την Omnichannel εμπειρία πελάτη, με αποτέλεσμα να καταγράφεται συνεχής αύξηση των online πωλήσεων. Ειδικότερα, τους πρώτους μήνες του 2023, οι ψηφιακές πωλήσεις των Public αναπτύσσονται με υψηλό διψήφιο ρυθμό, ενώ τα έσοδα του νέου Public Marketplace έχουν διπλασιαστεί το ίδιο διάστημα, σε μια online αγορά που παραμένει σταθερή μετά την πανδημία.

    Η συγκεκριμένη δυναμική εξέλιξη είναι αποτέλεσμα σειράς πρωτοβουλιών όπως η αναβάθμιση της τεχνολογικής πλατφόρμας eCommerce, η εισαγωγή νέων προϊοντικών κατηγοριών στο νέο Public Marketplace που ανταποκρίνονται στις επιθυμίες και ανάγκες των καταναλωτών, οι καινοτόμες eCommerce υπηρεσίες payments & delivery που δίνουν ευελιξία και ευκολία στους πελάτες, αλλά και οι επενδύσεις ύψους 30 εκατ. για τη δημιουργία του πρώτου οικοσυστήματος scale ups.

    Online πωλήσεις Public.gr μέσω κινητού

    Τα Public ανοίγουν τον δρόμο στην Omnichannel λιανική του μέλλοντος

    Με επισκεψιμότητα που ξεπερνά τις 60 εκατ. ετήσιες επισκέψεις σε Ελλάδα και Κύπρο, τα Public αναδεικνύονται πλέον στον «Νο 1» Omni retailer της αγοράς. Την ίδια στιγμή, διαθέτουν 1 εκατ. προϊόντα τεχνολογίας, ψυχαγωγίας, home living και σύγχρονου lifestyle με περισσότερες από 260.000 αξιολογήσεις προς όφελος του καταναλωτή και αναβαθμισμένη λειτουργία marketplace με νέα κατηγορία refurbished συσκευών «second go» & audiobooks με φωνές από γνωστούς καλλιτέχνες σε συνεργασία με τη Bookvoice.gr.

    Παράλληλα, ο Όμιλος διευρύνει συνεχώς τις ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχει, προσφέροντας για παράδειγμα νέες ψηφιακές υπηρεσίες για εταιρικούς πελάτες όπως απαλλαγή ΦΠΑ & online booking γρήγορης επισκευής συσκευών smartphones, tablets και laptop σε συνεργασία με την iRepair.

    Σύγχρονες και ευέλικτες δυνατότητες πληρωμών

    Σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του online διαδραματίζει και η δυναμική εισαγωγή του BNPL στην Ελλάδα με το «Public Now Pay Later», την πληρωμή με 3 άτοκες δόσεις, χωρίς πιστωτική, σε συνεργασία με τον διεθνή κολοσσό Klarna, μία υπηρεσία που ξεπερνά το 30% σε συμμετοχή στις σχετικές συναλλαγές.

    Παράλληλα, τα Public έχουν λανσάρει αποκλειστικά και το δημοφιλές μέσο πληρωμής Revolut Pay που γνωρίζει σημαντική αποδοχή από δυναμικά κοινά χρηστών.

    Νέοι και ευέλικτοι τρόποι παράδοσης

    Παράγοντας «κλειδί» για την επιτυχία του online καναλιού πωλήσεων των Public είναι, όπως θα ήταν ευνόητο, και η ευελιξία στις παραδόσεις των παραγγελιών, αφού υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν Express Pick up σε 60’ σε περισσότερα από 60 καταστήματα για πάνω από 50.000 προϊόντα ή Next Day Delivery σε 100.000 προϊόντα σε χώρο επιλογής ή σε ένα από τα 1.600+ lockers της BOX NOW στην Ελλάδα.

    Με ένα δυναμικό πλάνο μετασχηματισμού, ο όμιλος Public Group διαμορφώνει το επιχειρηματικό retail μοντέλο του μέλλοντος, σε Ελλάδα και Κύπρο, με πρωτοποριακές  υπηρεσίες και digital εμπειρίες που απαντούν στις νέες ανάγκες των «διακαναλικών» πελατών. Με στόχο να γίνει το Public το Omni-retail love brand της νέας εποχής.