• Business

    Πρόστιμο 55.000 ευρώ σε e-shop που δεν παρέδιδε παραγγελίες

    • NewsRoom
    Κώστας Σκρέκας, υπουργός Ανάπτυξης

    Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Ανάπτυξης


    Διοικητικό πρόστιμο 55.000 ευρώ για παραβάσεις διατάξεων της νομοθεσίας για την προστασία των καταναλωτών, επιβάλλει στην επιχείρηση Sefivo Store το υπουργείο Ανάπτυξης, κατόπιν καταγγελιών καταναλωτών.

    Σημειώνεται ότι η επιχείρηση διατηρούσε το ηλεκτρονικό κατάστημα sefivo.store με αντικείμενο την εμπορία ηλεκτρονικών ειδών.

    Ειδικότερα, οι παραβάσεις αφορούσαν σε:

    -​ Μη παράδοση των προϊόντων που αγόρασαν οι καταναλωτές και μη επιστροφή των καταβληθέντων ποσών στους καταναλωτές μετά την ακύρωση της σύμβασης.

    -​ Παροχή εσφαλμένων πληροφοριών στους καταναλωτές σχετικά με τη διαθεσιμότητα και τον χρόνο παράδοσης των προϊόντων.

    Η επιχείρηση, κατά παράβαση των διατάξεων για τις αγορές από απόσταση, καλούσε τους καταναλωτές να αγοράσουν προϊόντα από το ηλεκτρονικό της κατάστημα τα οποία εμφανιζόντουσαν ως διαθέσιμα, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να τα παραδώσει.

    Το υπουργείο συστήνει στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν προβαίνουν σε αγορές από ηλεκτρονικά καταστήματα στα οποία εντοπίζονται ελλιπή στοιχεία δημοσιότητας (επωνυμία, ΑΦΜ, αριθμός ΓΕΜΗ, διεύθυνση έδρας) και επικοινωνίας (σταθερό τηλέφωνο και e-mail), καθώς η έλλειψη αυτών των στοιχείων ενδέχεται να αποτελεί ισχυρή ένδειξη για την ύπαρξη αθέμιτων εμπορικών πρακτικών ή περιπτώσεων εξαπάτησης του καταναλωτικού κοινού.

    Οι καταναλωτές που εντοπίζουν παρόμοια φαινόμενα παραπλανητικών πρακτικών από επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου καλούνται να υποβάλουν την καταγγελία τους στη σχετική ηλεκτρονική σελίδα.

    Σημειώνεται ότι η δημοσίευση της εμπορικής επωνυμίας των παραβατών της καταναλωτικής νομοθεσίας προβλέπεται από τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 13α του ν. 2251/1994.

    Διαβάστε επίσης; 

    Αισιοδοξία στον εμπορικό κόσμο για την περίοδο των θερινών εκπτώσεων

    Intrakat: Νέος Οικονομικός Διευθυντής Ομίλου ο Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος

    Η HIG Capital ρίχνει επιπλέον 200 εκατομμύρια στον ελληνικό τουρισμό



    ΣΧΟΛΙΑ