• Business

    Πρόστιμο $150 εκατ. στην Deutsche Bank για δοσοληψίες με τον Επστάιν


    Το πρόστιμο των 150 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλλαν οι ρυθμιστικές αρχές της Νέα Υόρκης στην Deutsche Bank για δοσοληψίες της γερμανικής τράπεζας με τον κατηγορούμενο για σεξουαλική κακοποίηση και trafficking, χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος αυτοκτόνησε τον Αύγουστο του 2019 σε ομοσπονδιακή φυλακή των ΗΠΑ.

    Όπως μεταδίδει το CNBC, η αρμόδια αρχή δήλωσε ότι η τράπεζα συμφώνησε να πληρώσει, ενώ πρόσθεσε ότι «απέτυχε να παρακολουθήσει σωστά τη δραστηριότητα λογαριασμού που πραγματοποίησε εκ μέρους του δράστη, παρά τις άφθονες πληροφορίες που ήταν διαθέσιμες στο κοινό, για τις συνθήκες που αφορούσαν τα ποινικά αδικήματά του».

    Το υπουργείο Οικονομικών Υπηρεσιών της πολίτείας της Ν. Υόρκης σημείωσε επίσης ότι, λόγω της αποτυχημένης εποπτείας της Deutsche Bank, η «τράπεζα επεξεργάστηκε εκατοντάδες συναλλαγές συνολικού ύψους εκατομμυρίων δολαρίων που, τουλάχιστον, θα έπρεπε να είχαν προκαλέσει πρόσθετο έλεγχο, δεδομένης της ιστορίας του Επστάιν».

    Οι συναλλαγές περιλαμβάνουν πληρωμές σε άτομα που φέρονται να συνεργάζονταν με τον Επστάιν στην υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης νεαρών γυναικών, καθώς και διακανονισμούς συνολικού ύψους άνω των 7 εκατ. δολαρίων. Περιλαμβάνουν επίσης πληρωμές σε δικηγορικά γραφεία, άνω των $6 εκατ. «για νομικά έξοδα του Επστάιν και των συνεργατών του», αναφέρεται επίσης.

    Άλλες πληρωμές αφορούν «σε μοντέλα από τη Ρωσία, πληρωμές για δίδακτρα γυναικών, έξοδα ξενοδοχείων, ενοικίων, καθώς και πληρωμές απευθείας σε πολλές γυναίκες με επώνυμα της Ανατολικής Ευρώπης».

    Ύποπτες κρίνονται και οι περιοδικές τεράστιες αναλήψεις μετρητών από πλευράς Επστάιν – άνω των 800.000 δολ. μέσα σε τέσσερα χρόνια



    ΣΧΟΛΙΑ