• Business

    Προσοχή: Ένας broker νομίζει ότι οι τιμές ακινήτων στο Λονδίνο θα πέσουν έως 20%


    Στο Λονδίνο μια χρηματιστηριακή και επενδυτική τράπεζα finnCap προειδοποιεί πως οι τιμές των ακινήτων ενδέχεται να πέσουν έως και 20% μέσα στον επόμενο χρόνο. Η finnCap δηλώνει πως η αβεβαιότητα που περιβάλλει την οικονομία της Αγγλίας θα αποθαρρύνει τους επενδυτές από τις επενδύσεις στα ακίνητα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την πτώση των τιμών στο Λονδίνο, καθώς οι επενδυτές κατείχαν σημαντικό ρόλο στη συγκεκριμένη αγορά.

    Η finnCap προβλέπει μία πτώση 10-20% στις τιμές σπιτιών του κεντρικού Λονδίνου:

    “Θα υπάρξει μία μεγάλη πτώση στην αξία των ακινήτων, και είναι πιθανό τα επενδυτικά σχέδια να αναβληθούν. Αυτό πρόκειται να συμβεί γρήγορα και πολύ άβολα. Είναι λογικό να προβλέψουμε μείωση 5-10% στις τιμές των ακινήτων κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών, φτάνοντας το 10-20% στις πιο γνωστές περιοχές του κεντρικού Λονδίνου.”

    Μετά την ψήφο του Brexit, η αγορά των ακινήτων ήταν μία από τις πρώτες που επηρεάστηκαν τόσο άμεσα. Σύμφωνα με το μεσιτικό γραφείο Knight Frank, οι τιμές σε ‘προνομιακές’ κεντρικές περιοχές του Λονδίνου υποχώρησαν κατά 0.2% τον Ιούνιο και τα ενοίκια σημείωσαν πτώση 3%. Ωστόσο, οι πωλήσεις ανέβηκαν κατά 38% μετά την εβδομάδα του δημοψηφίσματος. Η Knight Frank βέβαια σχολιάζει πως “δεν πρέπει να αγνοήσουμε τους επικείμενους κινδύνους της αγοράς. Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.”

    Αυτή είναι η εικόνα που έχει η Knight Frank για τις αλλαγές των τιμών στο κεντρικό Λονδίνο από την αρχή της χρονιάς έως τον Ιούνιο.

    Λονδίνο τιμές ακινητων

    Η finnCap προβλέπει μία μεγάλη πτώση στις τιμές των ακινήτων, αλλά όχι σε επίπεδο οικονομικής κρίσης όπως εκείνη του 2007-2008. “Ευτυχώς, η τράπεζα της Αγγλίας αντιμετωπίζει σοβαρά την κατάσταση, και οι τράπεζες είναι αρκετά καλά κεφαλαιοποιημένες. Ενώ θα είναι άβολη η κατάσταση βραχυπρόθεσμα δεν περιμένουμε πως θα εξαπλωθεί, προκαλώντας οικονομική δυσπραγία στον ευρύτερο οικονομικό κύκλο, όπως έγινε με τους Lehman.”

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ee-diakopi-kondilion-pros-tin-ellada-giaproliptikous-logous/59663

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/pos-dimitris-mantzounis-tis-alpha-bank-ekane-skoni-tous-egkirous-analites-tis-bofa-merrill-lunch/59633

     



    ΣΧΟΛΙΑ