• Business

    Προς πώληση η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά το αποτυχημένο εγχείρημα της ESL

    • NewsRoom
    H οικογένεια Γκλέιζερ, ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γουνάιτεντ

    H οικογένεια Γκλέιζερ, ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γουνάιτεντ


    Μετά τον σάλο που προκλήθηκε παγκοσμίως από το εγχείρημα των «12» μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων να δημιουργήσουν το European Super League, οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πιεζόμενοι από τις αντιδράσεις των οπαδών της ομάδας, σκέφτονται περισσότερο από ποτέ να πουλήσουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών τους.

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Irish Mirror», η τιμή που θέτει η οικογένεια Glazer είναι 4,6 δισ. ευρώ, καθώς όπως υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες, η ομάδα παρότι δεν προχώρησε το σχέδιο για την ESL θα μπορέσει να εξασφαλίσει σημαντικά χορηγικά συμβόλαια. Δεν είναι ξεκάθαρο πάντως αν η τιμή αφορά στο πλειοψηφικό πακέτο που έχει η οικογένεια ή το σύνολο της αξίας της ομάδας. Στην περίπτωση που υπάρξει πρόταση για την εξαγορά του club το ποσό των 4.6 δισ. ευρώ θα ήταν ικανό για να κάνει τους Γκλέιζερ να παραδώσουν τις μετοχές τους και έτσι ο σύλλογος να γυρίσει σελίδα.

    Η Γιουνάιτεντ αγοράστηκε από την αμερικανική οικογένεια για 790 εκατομμύρια λίρες το 2005. Ο σύλλογος έχει εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης από το 2012, με τα δύο αδέρφια, Τζόελ και Αβραάμ, να διατηρούν την πλειοψηφία του πακέτου των μετοχών.



    ΣΧΟΛΙΑ