• Ναυτιλία

  Πρόεδρος και επισήμως της ΕΕΕ η Μελίνα Τραυλού και αντιπρόεδροι οι Χανδρής και Λαιμός

  Η Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

  Μελίνα Τραυλού, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών


  Στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) που πραγματοποιήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2022, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Θεόδωρος Βενιάμης, ενημέρωσε τα μέλη για τα πεπραγμένα της Ενώσεως για τα έτη 2020 και 2021, κάνοντας αναφορά στις ναυτιλιακές εξελίξεις, σε εθνικό, κοινοτικό και διεθνές επίπεδο.

  Οι εργασίες της Συνέλευσης συνεχίσθηκαν με αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας Διοίκησης τριετούς θητείας.

  Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο, συνήλθε σήμερα 10 Φεβρουαρίου 2022 στα γραφεία της ΕΕΕ και συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής:

  Πρόεδρος: Τραυλού Ν. Μελίνα

  Αντιπρόεδροι: Χανδρής Δ. Μιχαήλ, Λαιμός Ν. Αντώνιος-Θωμάς

  Γραμματείς: Φαφαλιός Ι. Δημήτριος, Βενιάμης Θ. Νικόλαος

  Ταμίας: Ξυλάς Α. Ιωάννης

  Αναπλ. Ταμίας: Καρούσης Ι. Κωνσταντίνος

  Μέλη οι κ.κ.: Αγγελικούση Ι. Μαρία, Αγγελόπουλος Κ. Γεώργιος, Γιουρούκος Δ. Γεώργιος, Δράγνης Π. Ιωάννης, Ευσταθίου Α. Φίλιππος, Κανελλάκης Χ. Φραγκίσκος, Καραγεωργίου Κ. Γεώργιος, Κουμάνταρος Γ. Ιωάννης, Κούστας Δ. Ιωάννης (Δρ.), Κωνσταντακόπουλος Β. Κωνσταντίνος, Λεκανίδης Δ. Στέφανος, Λιβανός Σ. Γεώργιος, Λύρας Κ. Ιωάννης, Μαρινάκης Μ. Ευάγγελος, Μαρτίνος Κ. Νικόλαος, Νομικός Α. Μάρκος, Οικονόμου Χ. Γεώργιος, Παληού Σ. Σεμίραμις, Παπαγιαννόπουλος Α. Βασίλειος, Παππάς Π. Αλέξανδρος, Προκοπίου Γ. Ιωάννα, Σαρακάκης Δ. Δημήτριος Φραγκίσκος, Φραγκίστα Α. Μαρία.

  Ηχηρά ονόματα εκτός των «Τριάκοντα» της ΕΕΕ

  Η νέα ηγετική ομάδα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών διαμορφώθηκε με σαφή υπεροχή των οικογενειών Αγγελικούση, Βενιάμη, Μαρτίνου, Νομικού, Λαιμού, Κωνσταντακόπουλου, Χανδρή, που κατόρθωσαν να πρωταγωνιστήσουν στις αρχαιρεσίες, ενώ η Μελίνα Τραυλού, επιλογή του απερχόμενου προέδρου, Θεόδωρου Βενιάμη, ήρθε πρώτη σε ψήφους.

  Βέβαια, κερδισμένοι είναι και οι Ευάγγελος Μαρινάκης και Γιώργος Γιουρούκος που δεν συμμετείχαν στο προηγούμενο συμβούλιο, αλλά εξελέγησαν.

  Έκπληξη ήταν επίσης ότι εξελέγησαν στην τελευταία δεκάδα οι Γιώργος Αγγελόπουλος, Γιώργος Οικονόμου, Σεμίραμις Παληού, Ιωάννα Προκοπίου, ενώ σημαντικά ονόματα του εφοπλισμού έμειναν έξω από τους τριάκοντα», όπως είναι ο Παντελής Κολλάκης και ο Γιώργος Αγγελάκης.

  Είναι γεγονός ότι η διεύρυνση του εκλογικού σώματος με πλοία που ενεγράφησαν τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έδωσε προβάδισμα στο μπλοκ των εφοπλιστών που ήρθαν στις πρώτες θέσεις, αλλά καθοριστική ήταν η στάση, όπως προκύπτει από την ψηφοφορία, της Μαρίας Αγγελικούση, η οποία εκλέγεται για πρώτη φορά στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

  Βέβαια, στα προηγούμενα συμβούλια συμμετείχε ο αείμνηστος πατέρας της Ιωάννης Αγγελικούσης.

  Επισημαίνεται ότι ενώ στις προηγούμενες αρχαιρεσίες της ΕΕΕ συμμετείχαν 1.000 πλοία, τώρα ψήφισαν εφοπλιστές που κατείχαν πάνω από 2.200 πλοία!

  Από τα εγγεγραμμένα 2.288 πλοία, ψήφισαν 2.254 που αντιπροσώπευαν ένα σύνολο ψήφων 66.080. Τελικά ψήφισαν εφοπλιστές που κατείχαν 2.254 πλοία και βρέθηκαν 4 άκυρα και 3 λευκά. Οι καταμετρημένες ψήφοι ήταν 65.216.

  Από το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο δεν εξελέγησαν ο απερχόμενος πρόεδρος Θεόδωρος Βενιάμης και ο Χάρης Βαφειάς που δεν έβαλαν υποψηφιότητα.

  Εκτός όμως έμειναν, οι πρώην σύμβουλοι: Παντελής Κολλάκης, Γεώργιος Μακρυμίχαλος, Ιωάννης Ιωαννίδης, Αγγελάκης Γεώργιος.

  Δεν εξελέγησαν και τα παιδιά των πρώην συμβούλων, Μπουδούρογλου Μιχάλη και Ματθαίου Λω, Κατερίνα Μπουδούρογλου και Δημήτρης Λως, αντίστοιχα.

  Αντίθετα, από τους νέους υποψήφιους εξελέγησαν εννέα εφοπλιστές: Μαρία Αγγελικούση, Μαρία Φραγκίστα, Φίλιππος Ευσταθίου, Αλέξανδρος Παππάς, Δημήτριος Σαρακάκης, Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιώργος Γιουρούκος, Γιώργος Καραγεωργίου και Σεμίραμις Παληού.

  Ποιοι δεν εξελέγησαν

  Οι δώδεκα εφοπλιστές που δεν εξελέγησαν είναι: Κολλάκης Παντελής, Χατζηγιάννης Νικόλας – Άντριου, Αγγελάκης Γεώργιος, Μαργαρώνης Γεώργιος, Λουδάρου Άννα, Λως Δημήτριος, Λαλιώτης Βασίλειος, Μακρυμίχαλος Γεώργιος, Μπουδούρογλου Κατερίνα, Ιωαννίδης Ιωάννης και Μπακολίτσας Βασίλειος.

  Από την πρώτη ανάλυση των αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών εξάγεται το συμπέρασμα ότι το κυρίαρχο μπλοκ είχε ρωγμές στην μεταξύ τους σταυροδοσία, ενώ το άλλο μπλοκ δεν κατόρθωσε να ελέγξει αρκετούς εφοπλιστές με μικρό αριθμό πλοίων, αλλά και άλλων εφοπλιστών που ενεγράφησαν με τη μαζική εγγραφή τις τελευταίες ημέρες.

  Πάντως, οι προσπάθειες που δημοσιοποίησε ο απερχόμενος πρόεδρος Θεόδωρος Βενιάμης, τόσο με την αποχαιρετιστήρια επιστολή του, όσο και με την ομιλία του στη γενική συνέλευση, για ενότητα των εφοπλιστών, θα φανεί στην πορεία αν βρήκαν ανταπόκριση. Το σίγουρο είναι ότι οι σχέσεις αρκετών εφοπλιστών τραυματίστηκαν από τις διαδικασίες των αρχαιρεσιών, ενώ αν θα επουλωθούν θα φανεί στο άμεσο μέλλον.

  Διαβάστε επίσης:

  Ηχηρά ονόματα εκτός των “Τριάκοντα” της ΕΕΕ – Κερδισμένοι Μελίνα Τραυλού, Αγγελικούση, Μαρτίνος, Βενιάμης, Μαρινάκης, Κανελλάκης, Γιουρούκος

  Μελίνα Τραυλού ή Γ. Αγγελόπουλος; Όλο το παρασκήνιο για την εκλογή προέδρου των εφοπλιστών

  Οι πρόεδροι της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών: Από τον Βενιζελικό Λεωνίδα Εμπειρίκο στον Στρατή Ανδρεάδη και από τον Αντώνη Χανδρή στον Θεόδωρο Βενιάμη  ΣΧΟΛΙΑ