• Business

    Πρεμιέρα για το πρώτο εστιατόριο της Louis Vuitton στη Γαλλία

    • Bloomberg
    O σεφ Mory Sacko

    O σεφ Mory Sacko


    Η Louis Vuitton πρόκειται να ανοίξει το πρώτο της εστιατόριο στη Γαλλία, στην πόλη Σαιν Τροπέ, την Παρασκευή 17 Ιουνίου.

    Το 40 θέσεων εστιατόριο θα ονομάζεται Mory Sacko at Louis Vuitton, θα στεγάζεται στο ξενοδοχείο White 1921 και επικεφαλής θα είναι ο Mory Sacko, ο σεφ που βρίσκεται πίσω από το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο MoSuke στο Παρίσι.

    Η κουζίνα του Sacko είναι εμπνευσμένη από τις αφρικανικές και ιαπωνικές γεύσεις, ανακαλύπτοντας εκ νέου πιάτα όπως τα ιαπωνικά κιτ γευμάτων τύπου bento box που ονομάζονται ekiben, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.

    «Δημιουργικές, καλοκαιρινές γεύσεις παρουσιάζονται σε έναν ειδικό ξύλινο δίσκο που σχεδιάστηκε από τον σεφ και εκτίθενται σε γυάλινα δοχεία διακοσμημένα με λουλούδια και πρασινάδες», αναφέρει η ανακοίνωση.

    Το Mory Sacko at Louis Vuitton βρίσκεται στην Place des Lices, η οποία είναι γνωστή για το πετάνκ ή εδαφοσφαίριση, ένα παιχνίδι με μπάλα που είναι ευρέως γνωστό στη νότια Γαλλία. Η πλατεία αποτελεί ένα θρυλικό σημείο σε μια πόλη που αγαπούσαν οι διασημότητες της δεκαετίας του 1950, όπως η Μπριζίτ Μπαρντό. Στις ημέρες μας, το Σαιν Τροπέ αποτελεί αγαπημένο μέρος για δισεκατομμυριούχους και αστέρες του Χόλιγουντ που ελλιμενίζουν τα yacht τους στην κοντινή μαρίνα.

    Αυτό είναι το δεύτερο εστιατόριο της Louis Vuitton. Το πρώτο άνοιξε τις πύλες του στην Οσάκα της Ιαπωνίας το 2020. Τον περασμένο μήνα, το ισχυρό brand λειτούργησε για λίγο ένα εστιατόριο που έκλεισε την περασμένη εβδομάδα στο κατάστημά της στη Σεούλ, όπου επικεφαλής ήταν ο γεννημένος στην Κορέα Γάλλος σεφ Pierre Sang Boyer.

    Αρκετοί ανταγωνιστικοί όμιλοι ειδών πολυτελείας έχουν επεκτείνει τις δραστηριότητες τους.

    Η Gucci συνεργάστηκε με τον Massimo Bottura για το Gucci Osteria στη Φλωρεντία της Ιταλίας, το οποίο άνοιξε το 2018, και τώρα έχει τέσσερα καταστήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός στο Beverly Hill της Καλιφόρνια.

    Ο Bottura είναι ο σεφ πίσω από το Osteria Francescana στη Μόντενα της Ιταλίας, ένα βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin εστιατόριο που χαρακτηρίστηκε το καλύτερο στον κόσμο το 2016 και το 2018.

    Διαβάστε ακόμη:

    Louis Vuitton: Εκτίναξη των πωλήσεων κόντρα στον πόλεμο στην Ουκρανία



    ΣΧΟΛΙΑ