• Business

    Prada: Rebound των κερδών του 2021 στα προ της πανδημίας επίπεδα

    • Bloomberg
    Patrizio Bertelli, CEO Prada

    Patrizio Bertelli, CEO Prada


    Η Prada ανακοίνωσε ανάκαμψη των ετήσιων κερδών της στα προ της πανδημίας επίπεδα, τονίζοντας, ωστόσο, ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία καθιστά δύσκολη την πρόβλεψη των φετινών αποτελεσμάτων.

    Ειδικότερα, τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν στα 489 εκατομμύρια ευρώ (535 εκατομμύρια δολάρια) το 2021, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα, ξεπερνώντας την μέση εκτίμηση των αναλυτών για 419 εκατ. ευρώ.

    Η βιομηχανία ειδών πολυτελείας προετοιμάζεται για μια πιο δύσκολη χρονιά μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και εν μέσω της ανησυχίας ότι η αναζωπύρωση του Covid-19 θα μπορούσε να επηρεάσει τη ζήτηση στην Κίνα.

    Η μετοχή της Prada υποχώρησε κατά 4,2% στο Χονγκ Κονγκ πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, που έγινε μετά το κλείσιμο της αγοράς.

    Οι μετοχές του κλάδου ειδών πολυτελείας υποχώρησαν τη Δευτέρα, καθώς η Κίνα επέβαλε lockdown στους 17,5 εκατομμύρια κατοίκους της νότιας πόλης Shenzhen, για τουλάχιστον μια εβδομάδα.

    «Η έναρξη των εργασιών του ομίλου Prada το 2022 ήταν ισχυρή», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Patrizio Bertelli.

    Η εταιρεία είναι σίγουρη ότι θα επιτύχει τους μεσοπρόθεσμους στόχους της, «παρόλο που είναι δύσκολο να προβλεφθεί ο αντίκτυπος της ουκρανικής εισβολής στην παγκόσμια οικονομία».

    Από τις αρχές Μαρτίου, η Prada ακολούθησε τους άλλους ομίλους ειδών πολυτελείας, όπως o LVMH και o Kering, και προχώρησε σε αναστολή των δραστηριοτήτων λιανικής στη Ρωσία.

    Διαβάστε ακόμη:

    Puma και Prada κλείνουν τα καταστήματά τους στη Ρωσία



    ΣΧΟΛΙΑ