• Business

    Πωλητήριο στα δύο τελευταία «μικρά» τάνκερ της Ancora

    tanker ναυλαγορά ναυτιλία


    Στην πώληση των δύο τελευταίων της μικρών τάνκερ μεταφοράς προϊόντων και χημικών προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Ancora Investment Trust, ενάμισι χρόνο μετά την πώληση των δύο άλλων της τάνκερ της ίδιας κατηγορίας.

    Τότε τα δύο πλοία της Ancora, Minitank 1 και Minitank 2 (αμφότερα κατασκευασμένα το 2005, χωρητικότητας 5.600 dwt) είχαν πωληθεί σε νοτιοκορεατική εταιρεία έναντι 7,2 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα, ενώ προηγουμένως η Ancora είχε πουλήσει τα χωρητικότητας 8.000 dwt Minitank 3 και Minitank 4 (κατασκευασμένα το 2006) στην ιταλική Augusta Due και στην νοτιοκορεατική Seong Ho αντίστοιχα.

    Και τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς που δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής επισήμως, τα δύο πλοία Minitank 5 και Minitank 6 (χωρητικότητας 8.100 dwt, κατασκευής 2007) περνούν στα χέρια της ιταλικής Amoretti Armatori.

    Αν επιβεβαιωθεί η αγοραπωλησία αυτή, η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1986 και αρχικά δραστηριοποιείτο στον τομέα του dry bulk, αλλά το 1996 πέρασε στα τάνκερ, θα μείνει με συνολικά 12 τάνκερ τύπου suezmax, handysize και MR.

    Αξίζει να σημειωθεί πως η Ancora ίδρυσε το 1994 στις Φιλιππίνες την Medbulk Maritime Management, που λειτουργεί ως εκπαιδευτικό κέντρο για νέα μέλη πληρώματος, αλλά και ως «πηγή» καταρτισμένων μελών πληρώματος, με την πλειοψηφία των μελών πληρώματος της Ancora να προέρχονται σήμερα από την Medbulk.

    Η εταιρεία διατηρεί επαφές με μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες, κρατικές πετρελαϊκές επιχειρήσεις και σημαντικούς εμπόρους πετρελαίου, που απασχολούν πλοία της Ancora είτε για μακροπρόθεσμη ναύλωση, είτε για μεμονωμένα δρομολόγια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/giati-ektinachthikan-times-ton-navlon-sta-vlcc-ti-provlepoun-analites/80671

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/st-tsotsoros-pos-sikosame-375-ek-evro-apo-tis-agores-megalo-mistiko-ton-elpe/80670

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036



    ΣΧΟΛΙΑ