ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νέα απόφαση του δικαστηρίου του Λονδίνου «στριμώχνει» την JP Morgan στη διαμάχη της με την Viva του Χάρη Καρώνη. Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου απέρριψε το αίτημα της αμερικανικής τράπεζας να επανεξεταστεί η απόφαση του Εφετείου του Λονδίνου του Ιανουαρίου του ‘25, βάσει της οποίας η JPM είχε ένα και μοναδικό call option για την εξαγορά του υπόλοιπου ποσοστού της Viva.
Εκπρόσωπος της WRL δήλωσε:
«Η WRL καλωσορίζει την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να απορρίψει το αίτημα της JPM να της επιτραπεί να ασκήσει έφεση. Το σημαντικό αυτό γεγονός επιβεβαιώνει ότι η JPM οφείλει να υπακούσει στους όρους της συμφωνηθείσας Σύμβασης.
Οι συνεχιζόμενες δικαστικές ενέργειες της JPM είναι αναίτιες, αντιπαραγωγικές και έχουν αποτύχει. Μένει τώρα για την WRL να εξασκήσει το δικό της call option και να αποκτήσει πλήρη έλεγχο της Viva, και για την JPM να αποχωρήσει.»
Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της απόσυρσης από την JPM της αγωγής της έναντι της WRL στα αγγλικά δικαστήρια για υποτιθέμενη παραβίαση της Συμφωνίας Μετόχων.
Πριν από ένα μήνα, και συγκεκριμένα στις 13 Μαίου έγινε γνωστό ότι η αμερικανική τράπεζα, σκοπεύει να αποσύρει την αγωγή που έχει καταθέσει κατά της WeRealize (WRL) συμφερόντων Χάρη Καρώνη και Μάκη Αντύπα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η JP Morgan καταφερόταν κατά της ελληνικής εταιρείας και την κατηγορούσε ότι ήθελε να παραβιάσει τους όρους της συμφωνίας εξαγοράς μειοψηφικού μεριδίου (48,5%) της Viva Wallet.
Σε κατάθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο στις 30 Απριλίου, η JP Morgan δήλωσε ότι θα αποσύρει την αγωγή της, την ώρα που τρέχει παράλληλη δικαστική διαμάχη στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Law 360, η τράπεζα θέλει να αποσύρει την αγωγή, καθώς υποστήριξε ότι η WRL παρείχε «σαφείς και κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις» στην υπεράσπισή της σχετικά με τις μελλοντικές της προθέσεις.
Ο πόλεμος των δύο πλευρών συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Υπενθυμίζεται ότι η μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το Δικαστήριο διέταξε την JPM να καταβάλει τα δικαστικά έξοδα της WRL για την απορριφθείσα αίτηση της JPM.
Η WRL επικεντρώνεται τώρα στο να τερματίσει την δικαστική διαμάχη της JPM στην Ελλάδα εναντίον ορισμένων Μελών ΔΣ της Viva, την οποία η WRL θα υποστηρίξει στο Δικαστήριο ως επιπόλαιη και κακόβουλη, και ως προφανή παραβίαση της σύμβασης. Η ακρόαση για το θέμα αυτό έχει οριστεί για τα τέλη Ιουνίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Άμυνα: Εθνική αποτυχία ή εθνική ευκαιρία;
- Τρόμος πάνω από τις αγορές – Η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, τo σενάριo για εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου στα $100 και το κρίσιμο σαββατοκύριακο
- Παπασταύρου: Καμπανάκι για αυξήσεις τιμών στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας
- Για να θυμηθούμε την ιστορία: Ισραήλ, Ελλάδα, Αριστερά και το δικαίωμα ύπαρξης
