• Business

    Διπλωματική κίνηση Τσίπρα εν όψει της ψήφισης του μνημονίου. Τι έκανε για τον Νίκο Φίλη και την αγορά του αιώνα (F 35)

    • NewsRoom


    Σε μια κίνηση ματ προχώρησε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσπαθώντας να κρατήσει ενωμένη την κοινοβουλευτική του ομάδα εν όψει μάλιστα της ψήφισης του επόμενου μνημονίου. Τοποθέτησε στη σύνθεση της Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, μεταξύ των νέων μελών, τον Νίκο Φίλη. Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας δημιούργησε εσωκομματικό και ενδοκυβερνητικό ζήτημα αναφορικά με τα νέα προγράμματα εξοπλισμών, υποστηρίζοντας ότι, την στιγμή που η χώρα αντιμετωπίζει ανθρωπιστική κρίση, δεν μπορούν να δαπανώνται δισεκατομμύρια για παραγγελίες μαχητικών αεροσκαφών.  Οι δηλώσεις αυτές έγιναν καθώς το προηγούμενο χρονικό διάστημα διέρρευσαν πληροφορίες ότι η κυβέρνηση (Πάνος Καμμένος) ετοιμάζεται να προχωρήσει σε αγορά 12 έως 14 νέων F35 της LockheedMartin αξίας πέριξ των 1,2 έως 1,4 δις δολαρίων (Αγορά του αιώνα).

    Ο ίδιος μάλιστα «απείλησε» με κατάθεση σχετικής ερώτησης, η οποία, όπως είχε διαρρεύσει, συγκέντρωσε την υπογραφή ακόμα 13 βουλευτων του ΣΥΡΙΖΑ. Η ερώτηση ωστόσο δεν κατατέθηκε ποτέ.

    Σήμερα όμως η αρμόδια υπηρεσία του Κοινοβουλίου ενημερώθηκε πως ο κ. Φίλης, μαζί με τους Θοδωρή Δρίτσα και Γιώργο Κυρίτση, τοποθετούνται στην κοινοβουλευτική Επιτροπή για τον έλεγχο των εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

    Οι τρεις βουλευτές αντικαθιστούν τους επίσης βουλευτες ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία, Ανδρέα Ριζούλη και Ευαγγελία Βαγιωνάκη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι βλέπει ο Φίλης πίσω από τις ύποπτες κινήσεις Καμμένου για την αγορά του αιώνα με τα F35;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Ο Ν. Φίλης εκτόξευσε ρουκέτα εναντίον της Lockheed Martin: Τα F35 δεν είναι συμβατά με το Αιγαίο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο «εμφύλιος» που κήρυξε ο Ν. Φίλης αρχίζει να παίρνει διαστάσεις – Στην αντεπίθεση οι ΑΝΕΛ



    ΣΧΟΛΙΑ