• Business

    Πλώρη για το χρηματιστήριο βάζει η Chobani

    Hamdi Ulukaya


    Αίτηση αρχική δημόσια εγγραφή (IPO) κατέθεσε η Chobani, καθώς η αμερικανική γαλακτοβιομηχανία κοιτά να κεφαλαιοποιήσει τη ζήτηση που υπάρχει για συσκευασμένα τρόφιμα.

    Όπως ανακοινώθηκε από την ίδια την εταιρεία, η Chobani υπέβαλε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) εμπιστευτικό προσχέδιο δήλωσης εγγραφής.

    Ο αριθμός των μετοχών που θα διατεθούν και το εύρος στο οποίο θα γίνει η προσφορά δεν έχουν ακόμη καθοριστεί, ανέφερε.

    Η εταιρεία, με έδρα τη Νέα Υόρκη, που παράγει, μεταξύ άλλων, ελληνικό (βλ. στραγγιστό) γιαούρτι, γάλα βρώμης και άλλα, είδε τη ζήτηση για τα προϊόντα της να αυξάνεται σημαντικά αφότου ξέσπασε η πανδημία και ο περισσότερος κόσμος άρχισε να τρώει σπίτι του, καθώς πολλά εστιατόρια έκλεισαν προσωρινά. Μάλιστα, κάποιοι στον κλάδο εκτιμούν ότι η ζήτηση θα παραμείνει αυξημένη ακόμη και μετά το άνοιγμα της οικονομίας.

    Η αξία της Chobani (ΣτΜ: του Τούρκου (κουρδικής καταγωγής) επιχειρηματία Hamdi Ulukaya) θα μπορούσε να αποτιμηθεί έως και σε 10 δισ. δολάρια με την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, ανέφερε τον Φεβρουάριο η Wall Street Journal.

    Το Bloomberg News ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι η Chobani συνεργαζόταν με την Goldman Sachs Group και την Bank of America για να εισαχθεί στο χρηματιστήριο εντός του δευτέρου εξαμήνου του 2021.

    Διαβάστε επίσης:

    Lamda Development: Marina Tower, ο πρώτος πράσινος ουρανοξύστης στην Ελλάδα (Φωτογραφίες)



    ΣΧΟΛΙΑ