• Το Πλαίοσιο στην Αγία Παρασκευή

    Πλαίσιο

    Business

    Πλαίσιο: Υψηλό ιστορικό ανάπτυξης με συμμάχους τους συνεργάτες της

    • NewsRoom

    Με την καταβολή μπόνους 1 εκατομμυρίου ευρώ αντάμειψε τους εργαζομένους της η Πλαίσιο, αναγνωρίζοντας πως κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης η ομάδα των 1.500 μελών ήταν απόλυτα συντονισμένη και έτοιμη να καλύψει τις ανάγκες του προέκυψαν.

    Το 2021 το Πλαίσιο κατέγραψε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη των τελευταίων 15 χρόνων, ωστόσο η εταιρεία δεν μετρά την επιτυχία σε απόλυτα νούμερα. To 2021 επένδυσε στο δυναμικό με 56.789 ανθρωποώρες εκπαίδευσης, ενώ σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της ομάδας της, 108 εργαζόμενοι ανέλαβαν νέα, εμπλουτισμένα καθήκοντα εντός της εταιρείας από όλες τις δομές, μέσω μηχανισμού που στηρίζει την προώθηση εκ των έσω. Σημειωτέον ότι το 47% των εργαζομένων είναι γυναίκες και το 53% άνδρες.

    Εξάλλου, πιο σημαντική από τις οικονομικές επιδόσεις θεωρεί και ο διευθύνων σύμβουλος της Πλαίσιο, Κωνσταντίνος Γεράρδος, τη «συλλογική προσπάθεια της ομάδας καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης του Covid. Συνεργάτες από κάθε θέση ήταν έτοιμοι να εργαστούν σε κάθε δομή του Πλαισίου όπου υπήρχε ανάγκη κι ήταν τέλεια συντονισμένοι, σε συνθήκες όπου κάτι τέτοιο ήταν πολύ δύσκολο».

    Κωνσταντίνος και Γιώργος Γεράρδος
    Κωνσταντίνος και Γιώργος Γεράρδος

    Το θετικό κοινωνικό αποτύπωμα μέσα από τις δράσεις

    Ακόμα ένα moto της διοίκησης είναι ότι οι επιχειρήσεις οφείλουν να έχουν κοινωνικό πρόσωπο, καθώς μόνο σε μία «υγιή» κοινωνία, μπορούν να λειτουργούν και να αναπτύσσονται. Έχοντας θέσει στόχο το θετικό αποτύπωμα, η ομάδα εθελοντών της εταιρείας, «Πλάι σου», η οποία αριθμεί πάνω από 300 ενεργά μέλη, παραμένει δίπλα σε όποιον χρήζει υποστήριξης, λειτουργώντας με γρήγορα αντανακλαστικά, υλοποιώντας διαχρονικά δράσεις, ανταποκρινόμενη και σε ανάγκες μεγάλης εμβέλειας.

    Σε αυτό το πλαίσιο,

    • κάλυψε όλα τα σχολικά είδη των 3.089 μαθητών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια και διοργάνωσε γιορτή για την έναρξη της σχολικής χρονιάς,
    • παρέδωσε τεχνολογικό εξοπλισμό στο Πυροσβεστικό Σώμα με σκοπό την ενίσχυση του,
    • υποστήριξε για μία ακόμα χρονιά ΜΚΟ όπως την Κιβωτός του Κόσμου, το Make-A-Wish Ελλάδος, το Ινστιτούτο Prolepsis και την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»,
    • ενίσχυσε το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ανταποκρινόμενη στην πρόσφατη ανθρωπιστική κρίση.

    Παράλληλα, με αφορμή το χρυσό μετάλλιο που έφερε η ομάδα αγωνιστικής Ρομποτικής της Πλαίσιο, «Plaisiobots», από τη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής στις αρχές του 2021, η εταιρεία συνέχισε να εμπνέει τους μαθητές και φοιτητές να ασχοληθούν με νέες τεχνολογίες. διοργανώνοντας τον διαγωνισμό Ρομποτικής και Επιχειρηματικότητας «Plaisiobots: The Race» με έπαθλο εκπαιδευτικό ταξίδι στην Αμερική, το οποίο κέρδισαν τρεις ομάδες και που θα πραγματοποιηθεί εντός του 2022.

    «Plaisiobots: The Race»
    «Plaisiobots: The Race»

    Νέες επενδύσεις έπειτα από το ιστορικό υψηλό πωλήσεων

    Επενδύοντας σε ολοένα περισσότερες υπηρεσίες που έχουν σκοπό να κάνουν ακόμα καλύτερη την εμπειρία αγορών, η Πλαίσιο έχει, παράλληλα, δρομολογήσει στρατηγικές επενδύσεις 10 εκατομμυρίων ευρώ σε last mile και logistics. Το επενδυτικό σχέδιο εφαρμόζεται σε συνέχεια των οικονομικών επιδόσεων του 2021, οπότε καταγράφηκε ιστορικό υψηλό πωλήσεων (στα 436,9 εκατ. ευρώ) και τη μεγαλύτερη ανάπτυξη των τελευταίων 15 ετών.

    Με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πελατών που εμπιστεύτηκαν την Πλαίσιο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η εταιρεία έχει θέσει ήδη σε λειτουργία την υπηρεσία που αφορά στο Last Mile, κατά την οποία ο καταναλωτής έχει γνώση της ακριβούς ώρας παράδοσης της παραγγελίας του αλλά και ενημέρωση 30 λεπτά νωρίτερα.

    Σημαντική ήταν και η αύξηση της κερδοφορίας. Τα EBITDA κατέγραψαν άνοδο 49,6% στα 19,9 εκατομμύρια και τα κέρδη μετά από φόρους κατά 171,4% στα 8,5 εκατ. ευρώ. Επίσης, τα ίδια κεφάλαια έφτασαν στα 101 εκατ. ευρώ, υπερβαίνοντας την κεφαλαιοποίηση της Πλαίσιο, ενώ σε όρους ταμειακής ρευστότητας η εισηγμένη διαθέτει κεφάλαια 62,1 εκατομμυρίων.