• Πλαίσιο

    Business

    Πλαίσιο: Ισχυρή ανάπτυξη με το βλέμμα στην κοινωνία

    • NewsRoom

    Στο υψηλότερο επίπεδο της δεκαετίας διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις της εταιρείας Πλαίσιο το πρώτο εξάμηνο του 2021.

    Παρά το γεγονός ότι κατά τη συγκεκριμένη περίοδο τα φυσικά καταστήματα λειτούργησαν μετ’ εμποδίων, λόγω των περιοριστικών μέτρων, η εταιρεία κατέγραψε αύξηση πωλήσεων κατά 34,1%, καθώς διαμορφώθηκαν στα 199,2 εκατ. ευρώ από 148,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Εάν συνυπολογιστούν οι επιπτώσεις των επιδοτούμενων πωλήσεων του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», η ποσοστιαία μεταβολή μεταξύ των δύο περιόδων διαμορφώνεται στο 25,2%.

    Σημαντική άνοδος καταγράφηκε και στο EBITDA στα 6,6 εκατ. ευρώ, από 5,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο (+24,2%).

    Η ταμειακή ρευστότητα διατηρήθηκε υψηλή, στα 39,2 εκατ. ευρώ, η καθαρή ρευστότητα διαμορφώθηκε στα 21,8 εκατ. ευρώ, ενώ τα ίδια κεφάλαια ανήλθαν στα 96,0 εκατ. ευρώ, που υπερβαίνουν τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας.

    «Εκτόξευση» στις οικιακές συσκευές

    Συνεχίζοντας τη στρατηγική της συνεχούς διαφοροποίησης, η εταιρεία επέκτεινε τις εργασίες της στην κατηγορία των Οικιακών Συσκευών το 2019, πετυχαίνοντας στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους σημαντική άνοδο των σχετικών πωλήσεων κατά σχεδόν 150% σε σχέση με το εξάμηνο 2020.

    Το επίπεδο πωλήσεων, που προσέγγισε εκείνο του εξαμήνου του 2008, της χρονιάς δηλαδή που η εταιρεία κατέγραψε και τον υψηλότερο κύκλο εργασιών, οδήγησε στη βελτιωμένη κερδοφορία του Ομίλου που, σε επίπεδο προ φόρων, ήταν περίπου τετραπλάσια σε σχέση με το 2020, αλλά και η υψηλότερη κατά τα τελευταία έξι χρόνια, όπως επισήμανε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Πλαισίου, κ. Γεώργιος Γεράρδος.

    Πάντως, οι πολύ καλές οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας -και μάλιστα εν μέσω αντίξοων συνθηκών στο επιχειρείν εξαιτίας της πανδημίας- είναι αποτέλεσμα της διαρκούς στοχεύμενης προσπάθειας που γίνεται και της στρατηγικής που ακολουθήθηκε κατά την τελευταία δεκαετία. Ιδιαίτερα σημαντικές άλλωστε ήταν και οι επενδύσεις στις οποίες προχώρησε τα τελευταία χρόνια, σε υποδομές logistics, το in house call center, καθώς στη νέα πλατφόρμα e-commerce. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια αμιγώς ελληνική εταιρεία.

    Πλαίσιο
    Το κατάστημα στου Ρέντη

    Ανάπτυξη με κοινωνικό αποτύπωμα

    Παράλληλα με την οικονομική της ανάπτυξη, η εταιρεία Πλαίσιο προχωρά και σε ενέργειες με σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα.

    Στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, εν μέσω της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης, η ομάδα εθελοντών «Πλάι σου» της εταιρείας, παρέδωσε περισσότερα από 35.000 σχολικά είδη στους 3.089 μαθητές που φοιτούν στα σχολεία των πυρόπληκτων περιοχών της Βόρειας Εύβοιας.

    Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο πυλώνας της εκπαίδευσης αποτελεί εδώ και χρόνια πεδίο ευαισθητοποίησης για την εταιρεία με πιο πρόσφατες ενέργειές της, την Ομάδα αγωνιστικής Ρομποτικής Plaisiobots, βραβευμένη με χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής, τη στήριξη της τηλεκπαίδευσης μέσω χορηγιών τεχνολογικού εξοπλισμού σε δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα καθώς και την υποστήριξη φορέων με σημαντική κοινωφελή δραστηριότητα, όπως η ένωση «Μαζί για το παιδί», το Ινστιτούτο Prolepsis και το Ίδρυμα «Κάνε μια Ευχή».