• Business

    Α. Πίττας: Εκτοξεύθηκε κατά 52% ο τζίρος της Euroseas

    Α. Πίττας: Σημαντικό deal από τη Euroseas για τη ενίσχυση του στόλου της

    Αριστείδης Πίττας, εφοπλιστής Euroseas


    H εντυπωσιακή αύξηση του τζίρου δεν ήταν αρκετή για να οδηγήσει σε κερδοφορία τη ναυτιλιακή Euroseas, συμφερόντων του εφοπλιστή Αριστείδη Πίττα, στο τρίτο τρίμηνο του 2017.

    Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η εταιρεία, στο τρίτο τρίμηνο του έτους ο τζίρος της αυξήθηκε κατά 52% σε ετήσια βάση, από τα 7,2 εκατ. δολάρια στο γ’ τρίμηνο του 2016, στα 11,1 εκατ. δολάρια, ενισχυμένος από τις βελτιωμένες τιμές των ναύλων. Ωστόσο, το καθαρό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε ζημίες ύψους 4,8 εκατ. δολαρίων, έναντι ζημιών 4,5 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016.

    Το ποσό αυτό περιλαμβάνει μια απομείωση αξίας ύψους 4,5 εκατ. δολαρίων από πλοία προς πώληση, χωρίς την οποία οι απώλειες θα διαμορφώνονταν στα 233.000 δολάρια. Οι προσαρμοσμένες ζημίες ανά μετοχή διαμορφώνονται στα 0,06 δολάρια.

    Στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2017, η Euroseas είχε στον στόλο της 14 πλοία, με έσοδα κατά μέσο όρο 8.529 δολαρίων ημερησίως.

    Αναφορικά με την κατάσταση στην αγορά, ο Αριστείδης Πίττας εκτίμησε πως τόσο οι αγορές του ξηρού φορτίου όσο και των containerships βρίσκονται σε ικανοποιητικά επίπεδα, παρά την αναμενόμενη εποχιακή επιβράδυνση, ενώ στάθηκε στις περιορισμένες παραγγελίες νεότευκτων πλοίων και τις θετικές προοπτικές για τη ζήτηση. Η Euroseas “εξετάζει ευκαιρίες για εξασφάλιση μακροπρόθεσμων ναυλώσεων σε τιμές που να υποστηρίζουν τις απαιτήσεις ρευστότητάς μας και συνεχίζει να τοποθετεί τα πλοία της ούτως ώστε να εκμεταλλευθεί τις επενδυτικές προοπτικές”, δήλωσε ο ίδιος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Νίκος Τσάκος στο Mononews.gr – H χώρα μας χρειάζεται την ναυτιλία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Γεωργιόπουλος: Η κίνηση ματ – Πώς έβγαλε 100 εκατ. δολάρια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Φράγκου: 50 εκατ. ευρώ άντλησε η Navios Containers εκδίδοντας νέες μετοχές



    ΣΧΟΛΙΑ