• Business

    Πήτερ Γεωργιόπουλος: Συνεχίζεται κανονικά το πρόγραμμα νεότευκτων της Gener8, δύο ακόμα VLCCs στον στόλο της

    πητερ γεωργιοπουλος

    Πήτερ Γεωργιόπουλος, εφοπλιστής Aegean Marine Petroleum Network


    Δύο νέα πλοία τύπου «ECO» VLCC παρέλαβε μέσα σε τέσσερις μέρες η Gener8 Maritime, συμφερόντων του Πήτερ Γεωργιόπουλου, αυξάνοντας τον στόλο της σε 43 συνολικά πλοία, εκ των οποίων τα 26 τύπου VLCC. Πρόκειται για το Gener8 Perseus, που η ναυτιλιακή εταιρεία παρέλαβε στις 9 Σεπτεμβρίου από τα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries, και το Gener8 Oceanus, το οποία η Gener8 Maritime παρέλαβε στις 12 Σεπτεμβρίου από τα ναυπηγεία Hyundai Samho Heavy Industries.

    Τα δύο αυτά πλοία είναι αντίστοιχα το 14ο και το 15ο από τα συνολικά 21 πλοία «ECO» VLCC που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα νεότευκτων της Gener8 Maritime, με χρονοδιάγραμμα ως τον Φεβρουάριο του 2017, ενώ ήδη μετά την παραλαβή τους εντάχθηκαν αμφότερα στο VL8 Pool του ομίλου Navig8.

    Μάλιστα, το φιλόδοξο πρόγραμμα νεότευκτων της ναυτιλιακής εταιρείας αντιμετωπιζόταν μέχρι πρότινος από τους επενδυτές με επιφύλαξη, καθώς εκφράζονταν αμφιβολίες για το αν θα καταφέρει η Gener8 να χρηματοδοτήσει επαρκώς ένα τόσο φιλόδοξο πρόγραμμα, με το οποίο σκοπεύει να εδραιωθεί ως η μεγαλύτερη πλοιοκτήτρια δεξαμενόπλοιων VLCC στον κόσμο. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι προχωρά κανονικά.

    Σημειώνεται ότι ο στόλος της εισηγμένης στη Νέα Υόρκη ναυτιλιακής ανέρχεται πλέον σε 43 πλοία, εκ των οποίων 26 VLCCs (μεταξύ αυτών έξι νεότευκτα), 11 suezmaxes, τέσσερα aframaxes και δύο τάνκερ panamax.

    Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι η Gener8 Maritime ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου 2016, παρουσιάζοντας καθαρά έσοδα αυξημένα στα 38 εκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με τα 19,9 εκατ. δολάρια της αντίστοιχης περιόδου του 2015, και επιβεβαιώνοντας ότι διαθέτει επαρκή ρευστότητα για να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα κατασκευής νεότευκτων μέχρι το τέλος του.

    Σημειώνεται ακόμα ότι από τον Απρίλιο του 2016, οι μεγαλύτεροι μέτοχοι στην Gener8 είναι η Oaktree Capital Management, η οποία διατηρεί ποσοστό της τάξεως του 15.8%, η BlueMountain Capital με ποσοστό 9.5%, η Avenue Capital που κατέχει το 8.7%, η BlackRock Inc. που διατηρεί ποσοστό ύψους 8.2%, η Aurora Capital που διαθέτει το 7.6% και η Monarch Alternative Capital με ποσοστό της τάξεως του 6.5%.



    ΣΧΟΛΙΑ