• Business

    Αρμαγεδδών. Ποιος μεγαλοεπενδυτής με περιουσία 1 δισ. λέει ότι οι μετοχές θα πέσουν έως 80%

    O Bruce Willis απο την ταινια Armageddon


    Σκούρα τα πράγματα για το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο Crispin Odey, ο ιδρυτής της Odey Asset Management και ένθερμος υποστηρικτής του Brexit (της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση), ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου δηλώνοντας στους πελάτες ότι πρέπει να προετοιμαστούν για ύφεση και αύξηση στον πληθωρισμό.

    Ακόμη, στο σχετικό note προς τους επενδυτές δήλωσε ότι “Οι μετοχές μπορούν να καταγράψουν πτώση ακόμα και 80%”!

    Ο Odey, του οποίου η περιουσία εκτιμάται σε περίπου 1 δισ. στερλίνες, κατηγόρησε ευθέως την Τράπεζα της Αγγλίας ότι η πολιτική των χαμηλών επιτοκίων διέλυσε τη στερλίνα από την ημέρα του δημοψηφίσματος που ανέδειξε το Brexit και μετά και ότι ευθύνεται για το υψηλό κόστος των εισαγωγών που οδήγησε στη διόγκωση του πληθωρισμού.

    Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney – ο οποίος ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα παραμείνει στο πόστο του έως και το 2019 – αναμένεται να δεχθεί έντονες πιέσεις προκειμένου να αυξήσει τα επιτόκια ώστε να δώσει ένα τέλος στη βουτιά της στερλίνας, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Odey στο note προς τους πελάτες.

    Ο Crispin Odey, επικεφαλής της Odey Asset Management
    Ο Crispin Odey, επικεφαλής της Odey Asset Management

    Επιπλέον, πρόσθεσε ότι “Οι traders, μπορεί να ποντάρουν στην αποδυνάμωση της στερλίνας, όμως, αυτό που δεν κατανοούν είναι ότι όσο πιο πολύ κατρακυλά το νόμισμα, τόσο θα μεγαλώνει και η διαφορά ανάμεσα στα χαμηλά επιτόκια και την αύξηση του πληθωρισμού. Στο Ηνωμένο Βασίλειο είμαστε αναγκασμένοι να βιώσουμε ύφεση και πληθωρισμό. Το χρηματιστήριο πολύ δύσκολα θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις εξελίξεις αυτές”.

    Ο Odey επίσης υποστήριξε ότι τα πρόσφατα υψηλά επίπεδα που κατέγραψε ο δείκτης FTSE 100 “δεν είναι βιώσιμα” και ότι η χαλαρή νομισματική πολιτική που ακολουθεί η Τράπεζα της Αγγλίας δεν μπορεί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

    Ο Crispin Odey ήταν από τους πιο σκληρούς υποστηρικτές της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ένας από τους πλέον προβεβλημένους, μαζί με τον ιδρυτή της “Phones4U”John Caudwell και τον Joe Foster της Reebok.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιοι ξένοι ρευστοποίησαν και πάλι τις ελληνικές μετοχές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επενδύσεις σε ακίνητα: Εννέα αγορές real estate με χρυσοφόρες αποδόσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews. Δίνουμε 5 δωροεπιταγές από τα Attica αξίας 1.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ