• Business

    Ποιος είναι ο Billionaire ιδιοκτήτης του Υacht Lady Marina που βρέθηκε στις Σπέτσες

    To Lady Marina στις Σπέτσες


    Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες είχε αγκυροβολήσει ένα mega yacht που κέντρισε την περιέργεια (και την μοχθηρία) όλων όσοι το είδαν.  Το περίφημο Lady Marina.  Πρόκειται για ένα “θηρίο” των 64 μέτρων το οποίο φέρει την σημαία των  Cayman  Island. Ναυπηγήθηκε το 1999 στην Ολλανδία και αξία του άγγιξε τα  50 εκατ. δολάρια σύμφωνα με τους ειδικούς.  Μπορεί να φιλοξενήσει έως και 14 άτομα. Το σκάφος αυτή την στιγμή κατευθύνεται προς τον Σκορπιό στο Ιόνιο Πέλαγος. 

    Ιδιοκτήτης του mega yacht είναι ο Ελβετός επιχειρηματίας Sergio Mantegazza ο οποίος πιθανολογείται ότι βρίσκεται ο ίδιος αυτή την στιγμή στο σκάφος,  που κατευθύνεται προς τον Σκορπιό.  Ο Ελβετός  είναι ο πρόεδρος του Ομίλου Voyagers Inc., με την καθαρή αξία της περιουσίας του τον Απρίλιο του 2019 να εκτιμάται στα 2,9 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

    Σύμφωνα με το εν λόγω περιοδικό, ο κ. Mantegazza είναι ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος στην Ελβετία ενώ καταλαμβάνει την 459η θέση στην κατάταξη των δισεκατομμυριούχων παγκοσμίως.

    Ο κ. Mantegazza απέκτησε την περιουσία του, που αγγίζει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια, όταν εντάχθηκε στον διεθνή όμιλο που ασχολείται με ξεναγήσεις, κρουαζιέρες και που παρέχει πακέτα εκδρομών, γνωστός παγκοσμίως με την ονομασία «Globus» ή «Globus Travel», στις ΗΠΑ.

    Ο όμιλος ιδρύθηκε το 1928 από τον πατέρα του Sergio Mantegazza, Antonio, όταν είχε στην κατοχή του μόλις ένα σκάφος που μετέφερε τουρίστες γύρω από την Λίμνη Λουγκάνο. Σήμερα ο όμιλος, που εδρεύει στις ΗΠΑ , αποτελεί μια αυτοκρατορία οργάνωσης ταξιδιών, με τις δραστηριότητες της οποίας ο κ. Mantegazza ασχολείται εδώ και 50 χρόνια. Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει σήματα όπως αυτά της Globus, της Cosmos Holidays, της Avalon Waterways και της Monograms.

    Ο Sergio Mantegazza είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά εναν γιο και μία κόρη. Ο άλλος γιος του, ο Paolo, που ήταν  Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Voyagers, μέχρι το 2004, όταν και αυτοκτόνησε. Η κόρη του  Maria Dolores Mantegazza, είναι επικεφαλής του Sergio Mantegazza Charitable Foundation που έχει την έδρα του στο Καντόνι Ticino στην Ελβετία. 

    Πέρα από τις υποχρεώσεις του στις οικογενειακές επιχειρήσεις, ο Sergio Mantegazza αγαπά την πολυτέλεια. Ανάμεσα στα υπάρχοντά του υπάρχει μια ποικιλία από gadgets και είδη πολυτελείας, όπως ένα ελικόπτερο, το γιοτ που ονομάζεται Lady Marina (όπου η Tina Turner πέρασε τις διακοπές της το καλοκαίρι του 2012) καθώς και μια Mercedes Maybach, αξίας 600.000 δολαρίων. Η κατοικία του βρίσκεται στο Λουγκάνο. 

    To Lady Marina στις Σπέτσες
    O Ελβετός επιχειρηματίας Sergio Mantegazza
    O Ελβετός επιχειρηματίας Sergio Mantegazza (τρίτος από αριστερά)
    Το superyacht Lady Marina
    Το superyacht Lady Marina
    O Ελβετός επιχειρηματίας Sergio Mantegazza
    O Ελβετός επιχειρηματίας Sergio Mantegazza



    ΣΧΟΛΙΑ