• Business

    Ποιοι θα πάνε για δουλειά στις 4 Μαΐου – Τι αλλάζει στα ωράρια

    • NewsRoom
    Ποια είναι τα επτά συμπτώματα που δείχνουν μόλυνση από κορονοϊό


    Ρολά ανεβάζουν σε πρώτη φάση τη Δευτέρα 4 Μαΐου 26.167 επιχειρήσεις και επανέρχονται στην εργασία τους συνολικά 68.528 εργαζόμενοι και επαγγελματίες από τις συνολικά 260.000.

    Όπως επεσήμανε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης αμέσως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη η επαναλειτουργία της αγοράς θα γίνει σε επτά στάδια, αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα 4 Μαΐου ενώ έκανε έκκληση να τηρηθούν τα μέτρα γιατί όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα είναι παντού να ελέγχει την αυστηρή τήρηση των μέτρων.

    Η πρώτη φάση της επανακκίνησης γίνεται με εταιρείες που λειτουργούν στο λιανικό εμπόριο και εταιρείες παροχής υπηρεσιών.

    Οι εταιρείες λιανικού εμπορίου είναι:

    Βιβλιοπωλεία, οπτικά, είδη βαρηκοΐας, αθλητικός εξοπλισμός, εταιρείες που πωλούν φυτά, οι αγορές καταναλωτών.

    Για τον τομέα των υπηρεσιών επανεκκινούν κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, υποδημάτων και ΚΤΕΟ.

    Οι συγκεκριμένοι κωδικοί δραστηριοτήτων είναι όλοι οι κωδικοί 4741, 4742, 4761, 4762,4764, 4776 που αφορούν το λιανικό εμπόριο ο 7120 που αφορά τη λειτουργία των ΚΤΕΟ και 9602 που αφορά δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής.

    Eπίσης απελευθερώνεται η μετακίνηση των παραγωγών στις λαϊκές αγορές από Περιφέρεια σε Περιφέρεια.

    Τι αλλάζει στο ωράριο

    Για την διευκόλυνση μετακίνησης των εργαζομένων και προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα ΜΜΜ, η έναρξη λειτουργίας των επιχειρήσεων μεταφέρεται στις 10 το πρωί με διευρυμένο ωράριο κατά περίπτωση.

    Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών απελευθερώνεται από 7 έως 10 και από Σάββατο από 7 το πρωί έως 9.

    Τα όργανα που επιβάλλουν κυρώσεις είναι η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, η Ελληνική αστυνομία, η δημοτική αστυνομία, οι περιφερειακές ελεγκτικές υπηρεσίες, το σώμα επιθεώρησης εργασίας και η ΑΑΔΕ.

     



    ΣΧΟΛΙΑ