• Business

    Ποια είναι η νέα κοινοπραξία στην αγορά ξηρού φορτίου με στόλο 60 πλοίων

    nova marine carriers

    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου “Sider Luck” της Nova Marine Carriers είναι χωρητικότητας 26.307-dwt και κατασκευής του έτους 2010


    Μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας-μαμούθ που θα ιδρύσουν οι τρεις ιαπωνικοί κολοσσοί NYK, MOL και K Line, άλλη μια μεγάλη κοινοπραξία έρχεται να προστεθεί στο νέο τοπίο της ποντοπόρου ναυτιλίας, το οποίο δείχνει να ανασχηματίζεται με ταχείς ρυθμούς. Αυτή τη φορά, η νέα κοινοπραξία που θα δημιουργηθεί λαμβάνει χώρα στις μεταφορές ξηρού χύδην.

    Συγκεκριμένα, οι ναυτιλιακές Carisbrooke Shipping και Nova Marine Carriers ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν μια κοινοπραξία που θα δραστηριοποιείται στην αγορά ξηρού φορτίου. Οι δυο εταιρείες από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελβετία αντίστοιχα, από την 1η Ιανουαρίου του 2017 θα δραστηριοποιούνται από κοινού δημιουργώντας έναν συνδυασμένο στόλο που θα αποτελείται από 60 φορτηγά πλοία μικρών αποστάσεων.

    Την ίδια στιγμή, τα κεντρικά της Nova Marine στο Λουγκάνο της Ελβετίας θα αποτελέσουν την έδρα των δραστηριοτήτων της νέας κοινοπραξίας.

    Στην κοινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι “Αυτή η συνεργασία αποτελεί άλλο ένα απτό παράδειγμα της ενοποίησης δύο παραδοσιακών ναυτιλιακών εταιρειών μικρών αποστάσεων που προχωρούν σε αυτή την κίνηση ώστε να εξυπηρετηθεί το κοινό μας πελατολόγιο με έναν μοντέρνο και πολυδιάστατο στόλο που θα αποτελείται από περίπου 60 πλοία χωρητικότητας από 5.000-dwt έως και 15.000-dwt”.

    Σημειώνεται ότι η βρετανική Carisbrooke διαθέτει συνολικά έναν διευρυμένο στόλο 48 φορτηγών πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου και πολλαπλών χρήσεων και επικεντρώνεται στις μεταφορές προϊόντων ευρωπαϊκών σιτηρών, λιπασμάτων, άνθρακα αλλά και δασοκομικών προϊόντων.

    Από τη μεριά της η ελβετική Nova Marine διαθέτει έναν στόλο που αποτελείται από 50 φορτηγά πλοία και δραστηριοποιείται στις μεταφορές προϊόντων σε περιοχές όπως η Βαλτική, η Βόρεια Ευρώπη, η Μεσόγειος αλλά και η Μαύρη Θάλασσα.

    Παράλληλα, πρόσωπα-κλειδιά και από τις δυο εταιρείες σχολίασαν τη δημιουργία της νέας αυτής κοινοπραξίας.

    Ο Robert Wester που είναι ο γενικός διευθυντής της Carisbrooke τόνισε ότι “Η συνεργασία αυτή είναι εξαιρετικά θετική σε ένα περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις για την βιομηχανία”, ενώ ο Vincenzo Romeo, ο διευθύνων σύμβουλος της Nova Marine, συμπλήρωσε πως “ο συνδυασμός των υπηρεσιών των δύο εταιρειών πρόκειται να οδηγήσει στην εξυπηρέτηση του τρέχοντος αλλά και νέου πελατολογίου με έναν στόλο υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι φταίει για την κρίση στην παγκόσμια ναυτιλία;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλη Νοεμβρίου η Hanjin βυθίζεται στην άβυσσο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews. Δίνουμε 5 δωροεπιταγές από τα Attica αξίας 1.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ