• Pharma & Health

    Pfizer: Νέο εμβόλιο κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου Β στην Ευρώπη

    εμβόλιο


     

    Εγκρίθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση το εμβόλιο κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου Β της Pfizer για την πρόληψη της διεισδυτικής μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου, που προκαλείται από τον μηνιγγιτιδόκοκκο (Neisseria meningitidis) οροομάδας B (MenB), σε άτομα ηλικίας 10 ετών και άνω.

    Οι έφηβοι και οι νεαροί ενήλικοι αποτελούν σημαντική δημογραφική ομάδα όσον αφορά τον εμβολιασμό έναντι του MenB, λόγω των εγγενών περιβαλλοντικών και κοινωνικών παραγόντων κινδύνου, όπως συνθήκες ομαδικής διαβίωσης σε περιορισμένο χώρο και κοινή χρήση αντικειμένων.

    Η μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος μπορεί να προσβάλει οποιονδήποτε άνθρωπο σε οποιαδήποτε ηλικία. Η επίπτωση της διεισδυτικής μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου διαφέρει ανάλογα με την περιοχή, με τα ποσοστά να κυμαίνονται από λιγότερες από 0,5 περιπτώσεις ανά 100.000 άτομα στη Βόρεια Αμερική και μόλις 1 σχεδόν περίπτωση ανά 100.000 στην Ευρώπη, ενώ φτάνουν τις 10-1.000 περιπτώσεις ανά 100.000 άτομα κατά τη διάρκεια ετών επιδημίας στην Αφρική. Η πλειονότητα των περιπτώσεων διεισδυτικής μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου παγκοσμίως προκαλείται από έξι οροομάδες του Neisseria meningitidis: A, B, C, W-135, X και Y. Οι οροομάδες A, B, C, W-135 και Y ευθύνονται συλλογικά για το 90% όλων των περιπτώσεων διεισδυτικής μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου.

    Παρόλο που δεν είναι τόσο συχνή, η μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος ομάδας Β είναι απρόβλεπτη, μπορεί να εξελιχθεί γρήγορα ενώ υπάρχει σημαντικός κίνδυνος να οδηγήσει σε θάνατο ή μακροχρόνια αναπηρία του ασθενούς, γεγονός που αποδεικνύει τη σπουδαιότητα της ανοσοποίησης ως μέτρου πρόληψης.

    Τα συμπτώματά της είναι δύσκολο να διακριθούν σε σχέση με αυτά άλλων συχνότερων λοιμώξεων, με συμπτώματα όμοια με αυτά της γρίπης, όπως κεφαλαλγία, ναυτία και εμετός μεταξύ των πρώιμων συμπτωμάτων. Παρά την αγωγή με αντιβιοτικά, το 10-15% των ατόμων που προσβάλλονται από μηνιγγιτιδόκοκκο θα πεθάνουν. Από τους εφήβους που επιβιώνουν, τρεις στους πέντε εμφανίζουν σημαντικές σωματικές και νοητικές αναπηρίες. Οι έφηβοι εξακολουθούν να αποτελούν πολύ σημαντική ηλιακή ομάδα για εμβολιασμό, καθώς έως το ένα τέταρτο μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί φορείς του Neisseria meningitidis.

    Οι συχνότερες κλινικές εκδηλώσεις της μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου είναι η μηνιγγίτιδα και η σηψαιμία.

    Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βασίζεται στα αποτελέσματα ενός προγράμματος κλινικής ανάπτυξης στο οποίο αξιολογήθηκαν πάνω από 20.000 έφηβοι και ενήλικες, εκ των οποίων οι 15.000 περίπου έλαβαν το εμβόλιο. Τα στοιχεία κατέδειξαν ότι το εμβόλιο επάγει τις αποκρίσεις προστατευτικών βακτηριοκτόνων αντισωμάτων ενάντια σε διάφορα δοκιμαστικά στελέχη του MenB, αντιπροσωπευτικά των στελεχών που προκαλούν μηνιγγίτιδα, ενώ το εμβόλιο έχει αποδεδειγμένο προφίλ ασφαλείας.

    Σε κλινικές μελέτες, οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες που παρατηρήθηκαν ήταν πόνος στο σημείο της ένεσης, ερυθρότητα και οίδημα στο σημείο εμβολιασμού, κεφαλαλγία, κόπωση, ρίγη, διάρροια, μυϊκός πόνος, πόνος στις αρθρώσεις και ναυτία.

    Η δοσολογία περιλαμβάνει σχήματα δύο ή τριών δόσεων, παρέχοντας ευελιξία στους επαγγελματίες υγείας ώστε να χορηγούν το εμβόλιο ανάλογα με τον κίνδυνο έκθεσης και ευαισθησίας κάθε ατόμου στο MenB. Η άδεια κυκλοφορίας που χορήγησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ισχύει σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και στην Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 6 θανατηφόρες ασθένειες και πώς εκδηλώνονται στο σώμα (βίντεο) 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Πέμπτη ασθένεια: Πόσο επικίνδυνη είναι;

     
     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 12 μύθοι για τα εμβόλια που προκαλούν ενδοιασμούς- Όλη η αλήθεια!



    ΣΧΟΛΙΑ