• Pharma & Health

    Υπέρ των κανόνων διαφάνειας τάσσεται ο ΣΦΕΕ

    • NewsRoom

    Πασχάλης Αποστολίδης, Γενικός Γραμματέας του ΣΦΕΕ και Διευθύνων Σύμβουλος της AbbVie


    Διαφάνεια και προστασία προσωπικών δεδομένων στο χώρο της Υγείας δεν είναι ασύμβατες έννοιες, αναφέρει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος ( ΣΦΕΕ ), σχολιάζοντας τη νέα Γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τη δημοσιοποίηση παροχών των φαρμακευτικών εταιριών.

    «Αντιθέτως, η προαγωγή τους διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, θωρακίζει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, κατοχυρώνει τα συμφέροντα των ασθενών και εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας και δικαιοσύνης στους πολίτες», υπογραμμίζει.

    Ο ΣΦΕΕ τάσσεται σταθερά υπέρ της εφαρμογής κανόνων διαφάνειας και αναμένει από την Πολιτεία να προχωρήσει στις αναγκαίες τροποποιήσεις, για να εφαρμοστεί αποτελεσματικά η σχετική νομοθεσία.

    Να σημειωθεί ότι για δεύτερη φορά η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων δικαίωσε τους γιατρούς για τη μη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους, όταν συμμετέχουν σε Ιατρικά Συνέδρια. Η απόφαση ελήφθη μετά από αίτηση του ΕΟΦ, ο οποίος είχε προσφύγει κατά της πρώτης απόφασης της Αρχής, που επίσης δικαίωνε τους γιατρούς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δεκτή με 187 «ναι» η πρόταση της κυβέρνησης για εξεταστική για την Υγεία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άδωνις Γεωργιάδης: Να με πάτε στο ειδικό δικαστήριο για να σας κάνω ρεζίλι των σκυλιών (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΣΦΕΕ: Μεταρρυθμίσεις τώρα για να μην έχουμε κρίση στην Υγεία λένε οι φαρμακοβιομήχανοι

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ