• Pharma & Health

    Μπουρλά (Pfizer): Ίσως μέχρι το τέλος του 2021 να είναι έτοιμο το χάπι για τον κορονοϊό

    • NewsRoom
    Εμβόλιο Pfizer: Πέφτει στο 47% η προστασία μετά τους πέντε μήνες

    Albert Bourla, CEO Pfizer


    Την κυκλοφορία ενός χαπιού για την αντιμετώπιση του κορονοϊού πιθανότατα μέχρι το τέλος του 2021 ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας, Άλμπερτ Μπουρλά

    Όπως εξήγησε ο Άλμπερτ Μπουρλά, το χάπι για τον κορονοϊό θα λαμβάνεται από τον ασθενή στο σπίτι, όταν εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα της νόσου, ενώ εκτίμησε ότι πιθανότατα να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

    Μιλώντας στο CNBC, ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας εξήγησε ότι η αντιιική θεραπεία αναμένεται να είναι αποτελεσματική και κατά των μεταλλάξεων του κορονοϊού.

    Όπως είπε, η φαρμακοβιομηχανία επικεντρώνεται στην εκ του στόματος επιλογή, διότι «παρέχει πολλά πλεονεκτήματα», με κυριότερο ότι δεν απαιτεί τη μετάβαση σε νοσοκομείο ή άλλο πάροχο υπηρεσιών υγείας για τη λήψη της θεραπείας.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, η δυνατότητα να λάβει κάποιος αντιιική θεραπεία κατά του κορονοϊού από το στόμα, στο σπίτι του, θα αλλάξει το «παιχνίδι».

    Ο Μπουρλά εξήγησε ότι η εταιρεία του πραγματοποιεί δοκιμές σε δύο αντιιικά φάρμακα, το ένα εκ των οποίων χορηγείται ενδοφλεβίως και το δεύτερο από το στόμα.

    Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, οι κλινικές μελέτες σε δείγμα 60 εθελοντών ξεκίνησαν ήδη σε Βέλγιο και ΗΠΑ και, αν όλα πάνε καλά, το σκεύασμα της Pfizer θα αρχίσει να διατίθεται από το φθινόπωρο.

    Διαβάστε ακόμη:

    Άλμπερτ Μπουρλά (Pfizer) εκ βαθέων: «Είμαι πραγματικά Έλληνας και αυτό έκανε τη διαφορά»

    Άλμπερτ Μπουρλά (Pfizer): Πιθανό να χρειάζεται νέος εμβολιασμός εντός 12 μηνών μετά τη δεύτερη δόση

    Μπουρλά: Θα υπερβούμε φέτος τις 2 δισ. δόσεις εμβολίων

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ