• Business

    Petter Stordalen: Ποιος είναι ο δισεκατομμυριούχος που εξαγόρασε την Thomas Cook Northern Europe

    • NewsRoom

    Peter Stodalen


    Ο Νορβηγός επιχειρηματίας Petter Stordalen και οι ιδιωτικές εταιρείες Altor και TDR Capital συμφώνησαν να προχωρήσουν στην εξαγορά της Thomas Cook Northern Europe.

    H εταιρεία της Thomas Cook Βόρειας Ευρώπης, γνωστή και ως Ving Group, είχε δηλώσει κατά την περίοδο εκκαθάρισής της από την Thomas Cook τον Σεπτέμβριο, ότι ψάχνει για αγοραστές και είχε υποστηρίξει πως αυτή την εβδομάδα είχε αρκετές προσφορές.

    «Έχουμε εξασφαλίσει κάτι παραπάνω από 6 δισ. Σουηδικές κορώνες (617 εκατ. δολάρια)» τόνισε σε παρουσίαση στα Μέσα Ενημέρωσης την Τετάρτη, αναφερόμενος στα νέα δεδομένα ρευστότητας και επενδύσεων, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης ακινήτων Stordalen.

    «Ο διαγωνισμός ήταν αρκετά σκληρός  για να καταφέρουμε να φτάσουμε εδώ αλλά είμαστε η μόνη εταιρεία που μπορούμε να δουλέψουμε συντονισμένα πάνω στην ανασυγκρότηση η οποία θα επιφέρει μια ασφαλής λύση για όλους». 

    Τα σχόλια του Stordalen προκάλεσαν ευχαρίστηση σε όλους τους υπαλλήλους που είχαν παρευρεθεί στην παρουσίαση.

    Η εταιρεία Stordalen’s Strawberry και η Altor θα πάρουν η καθεμία το 40% της επιχείρησης και το υπόλοιπο 20% θα πάει στην TDR Capital, ανέφεραν τα μέρη σε κοινή τους δήλωση.

    «Ήταν μια πολύ περίπλοκη υπόθεση και συνέβη πολύ γρήγορα» τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ving Group, Magnus Wikner.

    «Για εμάς ήταν ανάγκη υψίστης σημασίας να βρούμε έναν ιδιοκτήτη ο οποίος θα έχει την στρατηγική ικανότητα και τη δημοσιονομική ισχύ ώστε να γίνει ένας καλός και μακροπρόθεσμος ιδιοκτήτης για εμάς».

    Η Thomas Cook Βόρειας Ευρώπης η οποία απασχολεί περίπου 2.300 εργαζόμενους, είναι ιδιοκτήτρια των Σκανδιναβικών ταξιδιωτικών γραφείων Ving, Globetrotter, Spies, Tjareborg, ο μεταφορέας της Thomas Cook Airlines Scandinavia και μερικών ξενοδοχειακών μονάδων.



    ΣΧΟΛΙΑ