• Business

    Πέτρος Παππάς: Προσάραξε στην Αργεντινή πλοίο της Star Bulk

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers


    Στην επιτυχή ανέλκυση ενός πλοίου τύπου supramax της ναυτιλιακής Star Bulk Carriers, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παππά, που προσάραξε στον ποταμό Παρανά στην Αργεντινή, προχώρησαν οι λιμενικές αρχές της χώρας την Τετάρτη.

    Το χωρητικότητας 52.994 dwt πλοίο Zeta (έτος κατασκευής 2003) με σημαία νήσων Μάρσαλ προσάραξε κοντά στο λιμάνι Σαν Πέδρο, και σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που επικαλείται το TradeWinds, αιτία του ατυχήματος φαίνεται πως ήταν κάποια τεχνική βλάβη.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πλοίο ανελκύστηκε περίπου στις 2:40 το μεσημέρι (τοπική ώρα) της Τετάρτης, με τη βοήθεια δύο ρυμουλκών, και η ακτοφυλακή της Αργεντινής εξετάζει το σημείο της πρόσκρουσης για να διασφαλίσει την ομαλή κυκλοφορία των πλοίων.

    Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό στο Ρίο ντε λα Πλάτα, όπου και κατά το παρελθόν έχουν προσαράξει πλοία, με πιο πρόσφατη περίπτωση αυτήν του νεότευκτου πλοίου Amadeus των αδελφών Γουλανδρή, χωρητικότητας 81.700 dwt, μόλις τον περασμένο Ιούλιο.

    Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η προσάραξη του Zeta ήρθε μόλις μία μέρα μετά την απόφαση των αρχών της χώρας να προχωρήσουν σε τροποποίηση των κανονισμών ασφαλείας για τα πλοία που κινούνται στον ποταμό Παρανά, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών στην περιοχή.

    Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα η Star Bulk Carriers ολοκλήρωσε τη διαδικασία προσφοράς νέων μετοχών που αποτελούσε προϋπόθεση για την οριστικοποίηση της συμφωνίας με τους πιστωτές της, με την οποία η εταιρεία είχε πετύχει την παράταση δανειακών αποπληρωμών ύψους 224 εκατ. δολαρίων κατά δύο χρόνια, καθώς και τη χαλάρωση των όρων των δανείων της μέχρι το τέλος του 2019.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/thetikes-exelixis-stin-costamare-tou-k-konstantakpoulou/79884



    ΣΧΟΛΙΑ