ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πέτρος Τζαννετάκης (Μότορ Οιλ): Τι είπε για φόρο στα υπερκέρδη (windfall tax), μέρισμα, επιδότηση diesel και νέο μοντέλο ανάπτυξης ΑΠΕ
Πέθανε χθες Κυριακή σε ηλικία 93 χρονών, ο Γιώργος Αλεξανδρίδης, στέλεχος της Motor Oil και στενός συνεργάτης αρχικά του Νίκου Βαρδινογιάννη και στη συνέχεια του Βαρδή Βαρδινογιάννη.
Ο Γ. Αλεξανδρίδης γεννήθηκε το 1930. Σπούδασε Οικονομικά στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών & Εμπορικών Επιστημών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.). Υπήρξε μέλος της ανώτατης διοικητικής στελεχιακής ομάδας της Motor OilΜΟΗ +2,02% επί σειρά ετών.
Υπήρξε παράλληλα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από συστάσεως της Εταιρείας. Με καταγωγή από τη Σκιάθο, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, «ο διακεκριμένος οικονομολόγος, ήταν κορυφαίο στέλεχος της Μότορ Οιλ και της Τράπεζας Πειραιώς. Διατηρώντας ακατάλυτους δεσμούς αγάπης με το νησί του, τη Σκιάθο, ο κορυφαίος επιχειρηματίας και μέγας φιλάνθρωπος είχε πει: «Αισθάνομαι χαρά και ευχαριστώ τον Θεό μου, που με αξίωσε να προσφέρω στους συμπολίτες μου». Φύσει αισιόδοξος, εκτιμούσε ότι «η ανθρώπινη διανόηση, σκέψη και δημιουργία είναι ακατανίκητα όπλα για να υπερνικούμε κάθε εμπόδιο», ενώ δεν παραλείπει να τονίσει ότι η προσφορά στον συνάνθρωπο είναι προέκταση του εαυτού του.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ά. Γεωργιάδης για υπό απόσυρση ογκολογικό φάρμακο: «Θα βρούμε λύση» – Τι λέει η αγορά
- Στην τελική ευθεία τα οδικά ΣΔΙΤ της Βόρειας Ελλάδας – Στη μάχη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ – METLEN, ΑΒΑΞ
- Οι Λέικερς και το ντόμινο των 10,7 δισ. ευρώ: Ποιοι δισεκατομμυριούχοι κυνηγούν την επόμενη μεγάλη ομάδα
- 170 χρόνια Burberry: Η ιστορία της καμπαρντίνας που έγινε βρετανικό σύμβολο τώρα σε μουσείο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.