• Business

    PepsiCo: Επενδύσεις άνω των 15 εκατ. στο εργοστάσιο του Αγ. Στεφάνου

    • NewsRoom
    PepsiCo


    Επενδύσεις άνω των 15 εκατ. ευρώ έχει κάνει από το 2011 και μετά η PepsiCo στις ελληνικές εργοστασιακές εγκαταστάσεις της, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, με αφορμή τη βράβευση του εργοστασίου της στην Ελλάδα σε τρείς βασικές κατηγορίες, στα διεθνή 2016 Center of Excellence Awards της PepsiCo.

    Το ελληνικό εργοστάσιο της PepsiCo, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Αγ. Στέφανου Αττικής, έλαβε τρία βραβεία σε διαφορετικές κατηγορίες επιβεβαιώνοντας την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής επιλογής της εταιρίας να επενδύσει στο ελληνικό εργοστάσιο τα τελευταία χρόνια.

    Η ποιοτική και πολυδιάστατη αναβάθμιση τόσο της λειτουργίας όσο και της αποδοτικότητας του εργοστασίου καθώς και η εναρμόνιση του με τη στρατηγική φιλοσοφία της εταιρίας «Απόδοση με Σκοπό» (Performance With Purpose), η οποία υπερασπίζεται την αειφόρο ανάπτυξη σε τρεις βασικούς πυλώνες – προϊόντα, άνθρωποι, πλανήτης-, επιβεβαιώθηκε με τον πιο σαφή τρόπο από τη διάκριση του Ελληνικού εργοστασίου στις κατηγορίες:

    -Recon Waste (Εξοικονόμηση φυσικών πόρων μέσω διαχείρισης αποβλήτων)
    -Make True Efficiency (Βελτιστοποίηση λειτουργίας γραμμών παραγωγής)
    -Operational Health & Safety (Ασφάλεια και Υγιεινή)

    Τα βραβεία Center of Excellence (COE Awards) αναγνωρίζουν και βραβεύουν εργοστασιακές εγκαταστάσεις, από την περιοχή της Ευρώπης και Υποσαχάριας Αφρικής, οι οποίες έχουν ενστερνιστεί, εφαρμόσει εσωτερικά και τελικώς βελτιστοποιήσει σημαντικά τις επιχειρηματικές πρακτικές και τα αποτελέσματα μέσω της εφαρμογής μίας ή και περισσότερων Παγκόσμιων Βέλτιστων πρακτικών της PepsiCo για την αειφόρο ανάπτυξη. Συνολικά στα φετινά βραβεία υποβλήθηκαν 362 υποψηφιότητες από εργοστάσια της PepsiCo από τις χώρες της ευρύτερης περιοχής Ευρώπης και Υποσαχάριας Αφρικής, όπως την Αγγλία, την Ισπανία, την Ολλανδία, την Ρωσία, τη Ρουμανία, κ.α..

    Αξίζει να σημειωθεί πως από το 2011 η PepsiCo έχει επενδύσει στις ελληνικές εργοστασιακές εγκαταστάσεις της περισσότερα από €15.000.000. Παράλληλα, στην ίδια χρονική περίοδο η εταιρία έχει επιτύχει μείωση κατά 40% των στέρεων (μη επικίνδυνων) αποβλήτων του εργοστασίου που καταλήγουν σε ΧΥΤΑ και κατά 16% του ενεργειακού του αποτυπώματος.

    Στο εργοστάσιο της PepsiCo παράγονται 38 μάρκες προϊόντων-σνακς-, ενώ για την παραγωγή αυτή αγοράζονται ετησίως από την εταιρία περισσότεροι από 22 χιλιάδες τόνοι πατάτας.

    O Διευθυντής του Εργοστασίου της PepsiCo – Tasty Foods, κύριος Βασίλης Μαυρογιάννης, δήλωσε σχετικά με τη βράβευση: «η διάκριση του Ελληνικού εργοστασίου σε διεθνές επίπεδο και μάλιστα σε τρεις σημαντικές κατηγορίες, πέρα από μεγάλη τιμή και αναγνώριση της προσπάθειας μας τα τελευταία χρόνια αποτελεί και ουσιαστική δικαίωση της στρατηγικής επιλογής της PepsiCo να επενδύσει, περισσότερα από 15 εκ. ευρώ, τα τελευταία χρόνια σε πρότυπο εξοπλισμό, τεχνολογία και πάνω απ΄ όλα στο ελληνικό ανθρώπινο δυναμικό. Γεγονός που επιβεβαιώνεται αδιάψευστα και από την προτίμηση που δείχνουν οι καταναλωτές στην ποιότητα των προϊόντων μας. Περισσότεροι από 200 άνθρωποι εργάζονται καθημερινά στις εγκαταστάσεις του Αγ. Στέφανου εφαρμόζοντας τις παγκόσμιες βέλτιστες πρακτικές της εταιρείας με βασικό άξονα την βιώσιμη ανάπτυξη με γνώμονα την στρατηγική της PepsiCo “Απόδοση με Σκοπό”».



    ΣΧΟΛΙΑ