• Business

    Πεπεισμένος για την επένδυση στην Εθνική Ασφαλιστική ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

    Ευκλείδης Τσακαλώτος

    Ευκλείδης Τσακαλώτος


    Την πεποίθησή του για την υλοποίηση της επένδυσης στην Εθνική Ασφαλιστική από το επενδυτικό σχήμα υπό τους κ. Τζον Κάλαμος και Τζον Κουδούνη εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, σύμφωνα με τον οποίο δεν προκύπτουν αμφιβολίες για την πρόθεση των επενδυτών. Την άποψη αυτή διατύπωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο του Capital Link Invest in Greece Forum.

    Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Τσακαλώτος εξέφρασε την απορία του για τα σενάρια περί εμπλοκής στη διαδικασία που θα οδηγούσαν τον όμιλο να μην προχωρήσουν την επένδυση. Επιικαλούμενος την ομιλία του κ. Κουδούνη στο Capital Link ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι «εγώ άκουσα τον κ. Κουδούνη να λέει για ποιους λόγους είναι ευχαριστημένος για αυτήν την επένδυση. Κατά πρώτον, είπε ότι κοίταξαν το περιουσιακό στοιχείο που θα αγόραζαν και δεύτερον την ελληνική οικονομία και είναι ευχαριστημένοι και από τις δυο πλευρές. Ακούσατε τον ίδιο τον κ. Κουδούνη να το λέει», είπε ο κ. Τσακαλώτος, αμφισβητώντας με αυτό τον τρόπο τις ερμηνείες περί προβλημάτων στην επένδυση.

    Να σημειωθεί ότι στη συζήτηση στo Global Investor Panel ο κ. Κουδούνης αναφέρθηκε στις προοπτικές για επενδύσεις στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι «εκτός από τις μεγάλες επενδύσεις στη χώρα που έχουμε ήδη πραγματοποιήσει και τις τρέχουσες επενδύσεις στις οποίες εργαζόμαστε, είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω εισροές που προέρχονται από την Κίνα σε τομείς όπως οι υποδομές, η ενέργεια, τα λιμάνια και τα χρηματοοικονομικά, καθώς είναι ζωτικής σημασίας η ροή ποικίλων μεγάλων ξένων επενδύσεων. Το τρίτο ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης θα εξακολουθήσει να είναι δύσκολο. Ωστόσο, η Ευρώπη είναι ισχυρότερη τώρα από ό, τι κατά τη διάρκεια των προηγούμενων προγραμμάτων διάσωσης. Υπάρχει ελπίδα ότι θα υπάρξει κάποια ελάφρυνση του χρέους για τον ελληνικό λαό μαζί με τις προσδοκίες ότι οι έλεγχοι κεφαλαίων θα πρέπει να αποσυρθούν μέχρι τα τέλη του 2018. Είμαστε υπέρ του καλύτερου για την ελληνική οικονομία ανεξάρτητα από το ποιο πολιτικό κόμμα κυβερνά. Πιστεύουμε ακράδαντα – και έχουμε αποδείξει μέσω των ενεργειών μας – ότι τώρα είναι καιρός να επενδύσουμε στην Ελλάδα».

    Αναφερόμενος στο γενικότερο θέμα των επενδύσεων, ο κ. Τσακαλώτος εμφανίστηκε αισιόδοξος, αφήνοντας αιχμές για τους χειρισμούς των προηγούμενων κυβερνήσεων στον εν λόγω τομέα. Όπως υποστήριξε «δεν κάνουμε κινήσεις για λόγους επικοινωνίας. Ξέρουμε ότι αυτό που θέλουν οι επενδυτές είναι ένα πρόγραμμα εξόδων στις αγορές που δεν ανακοινώνεται πριν βγούμε. Κάναμε την πρώτη, την δεύτερη την κάναμε για λόγους ρευστότητας των ελληνικών ομολόγων. Καταφέραμε να δείξουμε ότι οι Έλληνες επενδυτές που μπήκαν στην αναδιάρθρωση του χρέους πιστεύουν ότι το ρίσκο της Ελλάδας να εκτροχιαστεί το πρόγραμμα έχει τελειώσει», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ρέτσος: Χωροταξικό και δικαιοσύνη μπλοκάρουν τις τουριστικές επενδύσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eurobank: Αυτοί είναι οι μεγάλοι στόχοι της Διοίκησης για την επόμενη τριετία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Αισιοδοξία Prem Watsa για Eurobank και Ελλάδα – Εξετάζει επέκταση της έκθεσής του στη χώρα



    ΣΧΟΛΙΑ