• Business

    Παύλος Ραβάνης (Βιοτεχνικό Επιμελητήριο): Να παραταθεί το διάστημα σφράγισης των επιταγών

    • NewsRoom

    Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας Παύλος Ραβάνης.


    Την αγωνία των μικρομεσαίων επιχειρηματιών – μελών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, μεταφέρει ο πρόεδρος Παύλος Ραβάνης και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου, σχετικά με την άμεση και επιτακτική ανάγκη, να ρυθμιστεί το θέμα των ακάλυπτων επιταγών. Χρειάζεται, στο πλαίσιο λήψης των νέων μέτρων στήριξης, να ληφθεί άμεσα απόφαση, για  παράταση του διαστήματος σφράγισης των ακάλυπτων επιταγών, από 8 ημέρες που ισχύει σήμερα, σε 60 ημέρες και να μην γίνεται η αναγγελία στο «Τειρεσίας».  Το θέμα, αφορά ασφαλώς, το σύνολο των επιχειρήσεων, οι οποίες στην παρούσα φάση και στην πρωτόγνωρη κατάσταση που όλοι βιώνουμε, έχουν ανάγκη να προστατευθούν, ώστε να μην καταρρεύσει ο παραγωγικός ιστός της χώρας.

    Επιπλέον, όπως επισημαίνουμε με έγγραφο προτάσεών μας στα συναρμόδια υπουργεία, ανάγκη θεωρούμε – τονίζει ο κος Ραβάνης –  τη λήψη άμεσων μέτρων, και για θέματα όπως: η προστασία των εξώσεων των επιχειρήσεων, η αναστολή των κατασχέσεων, η αναστολή διακοπής ρευματοδότησης και υδροδότησης των επιχειρήσεων, που θα λειτουργήσουν υποβοηθητικά, στην διατήρηση ενός ελαχίστου επιπέδου βιωσιμότητας των μικρομεσαίων, το οποίο είναι απαραίτητο άλλωστε, για την διατήρηση και των θέσεων απασχόλησης.

    Η στήριξη  των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας σε συνδυασμό με την κοινωνική αλληλεγγύη, θα επιτρέψει η επόμενη μέρα της κρίσης, να μας βρει ως χώρα με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες.



    ΣΧΟΛΙΑ